To je to što me zanima!

Rusi žele svoj novac: Dionice Mercatora prodaju na aukciji

Ruska banka, najveći kreditor koncerna Agrokor, može uzeti dionice Mercatora i poslati ih na aukciju. Agrokor je te dionice dao kao polog za zajmove ruske banke, a Rusi sada žele namirit barem dio svog duga.
Vidi originalni članak

Minimalna cijena na aukciji bit će 40,53 milijuna eura, a prodaja će smanjtii Agrokorov dug prema nama, stoji u priopćenju Sberbanka koji će prodati 18,53 posto udjela.

Ruska banka, koja je najveći kreditor koncerna Agrokor, može uzeti dionice Mercatora i poslati ih na aukciju. Agrokor je te dionice naime dao kao polog za zajmove ruske banke, a Rusi sada žele namirit barem dio svog duga.

U pitanju su dionice Mercatora koje su bile u vlasništvu Todorićeve nizozemske tvrtke Agrokor Investment B.V.

Na aukciji će prodati 18,53 posto udjela u Mercatoru. Aukcija bi se trebala održati 7. srpnja.

Agrokor d.d. je trenutno vlasnik 69,57 posto dionica Mercatora, a taj dio je zaštićen 'lex Agrokorom'.

Idi na 24sata

Komentari 53

  • intellectus 23.06.2017.

    Očito su se i rusi zaigrali pa spašavaju što se spasiti da. Tko daje nesigurne kredite, iz političkih ili ekspanzionističkih pobuda mora znati i snositi rizik!

  • Lala1808 23.06.2017.

    lako je gazda potpisao državi dugove što je s imovinom koju ima u inozemstvu koju mu je marić pomagao sakriti i dao vremena da isisa lovu . porezni uskok bi to morao ispitati da ga marić nije stavio pod svoju kontrolu.

  • SAINT 22.06.2017.

    ne znaju ljudi da je putin naredio da što više novca vrate u rusiju jer mu zbog male cijene nafte nestaje novca u državi..nema ovo veze sa agrokorom ...traže novac po cijelom svijetu di su njihove banke davale kredite.........

Komentiraj...
Vidi sve komentare