To je to što me zanima!

Rusija oštro SAD-u: Kijev ne smije odugovlačiti pregovore, a to čini zbog uputa vas, izvana!

Sullivan je upozorio Petruševa na posljedice 'svake moguće ruske odluke da upotrijebi kemijsko ili biološko oružje u Ukrajini', priopćila je Bijela kuća
Vidi originalni članak

Tajnik ruskog Vijeća sigurnosti Nikolaj Petrušev u telefonskom je razgovoru s američkim savjetnikom za nacionalnu sigurnost Jakeom Sullivanom, pozvao SAD da potakne Ukrajinu na postizanje diplomatskog rješenja u sukobu s Rusijom, stoji u priopćenju Vijeća.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Petrušev je objasnio rusko stajalište da je neprihvatljivo "odugovlačiti pregovarački proces što Kijev poduzima prema uputama izvana", priopćilo je Vijeće, prenosi agencija TASS.

Poziv je potaknuo Washington, a Petrušev je podržao američki zahtjev za održavanjem kontakta, dodaje se. Sullivan ga je upozorio na posljedice "svake moguće ruske odluke da upotrijebi kemijsko ili biološko oružje u Ukrajini", priopćila je Bijela kuća. Washington i njegovi saveznici optužili su Rusiju za širenje nedokazane tvrdnje da Ukrajina ima program biološkog oružja kao mogući uvod u potencijalno pokretanje vlastitih bioloških ili kemijskih napada.

DOGOVOR NA POMOLU? Rusija i Ukrajina dogovorile nacrt mirovnog sporazuma? Procurio dokument s 15 točaka

Sullivan je rekao Petruševu da bi, ako je Rusija ozbiljna u pogledu diplomacije, trebala prestati napadati ukrajinske gradove i mjesta, navodi se u priopćenju Bijele kuće. Sullivan je ponovio protivljenje Sjedinjenih Država ruskoj invaziji na Ukrajinu i rekao Petruševu da će SAD zbog toga osigurati da Rusija plati cijenu, priopćila je Bijela kuća.

POGLEDAJTE VIDEO BEBA U ATOMSKOM SKLONIŠTU:

Američki savjetnik za nacionalnu sigurnost također je spomenuo predanost Sjedinjenih Država jačanju istočnog krila NATO-a, dodala je Bijela kuća.

 >>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu pratite ovdje

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Bezaky 17.03.2022.

    Ukrajina je već izgubila.

  • Miške 17.03.2022.

    Kako je rekao Jarnjak, ne bi se štel miješati..

  • jumar 17.03.2022.

    Nešto s Rusima odjednom žuri s pregovorima? Prvih dana nisu htjeli ni razgovarati, a sada optužuju Ukrajinu da odugovlači? To je sasvim normalno. Uvijek onaj koji vjeruje da je vojno i politički u povoljnijoj poziciji odugovlači s pregovorima. Momentum u ratu se polako mijenja i prelazi na drugu stranu. Ukrajinci su izdržali najgore, zaustavili Ruse, sve polako prelazi u dugotrajni rat i oni sada odugovlače i čekaju američko oružje od 14 milijardi dolara i još usput da Rusi pobiju par tisuća civila i djece, da bi i Kina digla ruke od njih, a u ostatku svijeta izazvali još veće zgražanje i mržnju prema agresoru.

Komentiraj...
Vidi sve komentare