To je to što me zanima!

Rusija osudila odluku Varšave o zabrani ulaska Sergeja Lavrovu u Poljsku: Pa to je provokacija!

Poljska, koja početkom prosinca organizira ministarski sastanak OESS-a, u petak je objavila da je Sergeju Lavrovu ulazak na poljski teritorij odbijen.
Vidi originalni članak

Rusija je u subotu osudila i ocijenila provokativnom odluku službene Varšave, koja je odbila dopustiti ruskome ministru vanjskih poslova Sergeju Lavrovu da uđe na njezin teritorij gdje je trebao sudjelovati na sastanku šefova diplomacija OESS-a.

"Odluka Poljske (...) je provokativna i bez presedana", stoji u priopćenju ruske diplomacije.

"Ne samo da je Varšava na ovaj način diskreditirala samu sebe, već je nanijela nepopravljivu štetu autoritetu cijele Organizacije" za europsku sigurnost i suradnju, stoji u priopćenju.

Poljska, koja početkom prosinca organizira ministarski sastanak OESS-a, u petak je objavila da je Sergeju Lavrovu ulazak na poljski teritorij odbijen.

RUSKA INVAZIJA Ukrajinski glavni tužitelj: "Do danas u ratu ubijeno je više od 400 djece, a 837 ozlijeđeno"

"Očekujemo da Ruska Federacija izabere članove svoga izaslanstva u skladu s važećim propisima", rekao je AFP-u pouzdani izvor iz rotirajućeg poljskog predsjedništva OESS-a.

Isti izvor je kazao da rusko izaslanstvo ne bi trebalo na sastanke slati "​​osobe koje je Europska unija sankcionirala" nakon ruske ofenzive na Ukrajinu pokrenute 24. veljače, a među njima je i Sergej Lavrov.

NAKON DAN I POL RASPRAVA U Bangkoku završila deklaracija samita: Većina članica APEC-a, njih 21, osudila rat u Ukrajini

“Uvjereni smo da svi razumni političari dijele rusko stajalište - takvi su potezi neprihvatljivi”, objavila je ruska diplomacija.

"Ovakve destruktivne odluke Poljaka (...) guraju OESS prema ponoru", rekao je izvor, optuživši OESS da se pretvorio u "poligon za antiruske vježbe".

Sastanak 57 ministara vanjskih poslova Organizacije za europsku sigurnost i suradnju održat će se 1. i 2. prosinca u Lodzu, gradu u središnjoj Poljskoj.

MILANOVIĆ SE PROTIVI Obuka ukrajinskih vojnika je najveća vojna misija EU, još nije jasna situacija u Hrvatskoj

Rusko izaslanstvo predvodit će ruski veleposlanik pri OESS-u Aleksander Lukaševič, priopćila je Moskva.

Sjedište OESS-a je u Beču još od osnutka 1975. na vrhuncu hladnoga rata, a svrha organizacije je promicati dijalog između zemalja istoka i zapada.

RUSKA ELITA NIJE ZADOVOLJNA Izvori bliski Putinu tvrde: Nismo znali da je ovako loše. Ljudi su shvatili, izgubili smo pravi rat

Godišnji ministarski sastanak OESS-a, na kojemu u uobičajenim okolnostima Lavrov redovito sudjeluje, središnji je događaj ove međunarodne organizacije. Prilika je to da ministri vanjskih poslova razmotre rad OESS-a u svim područjima njegova djelovanja.

OVDJE PRATITE SITUACIJU U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU

IZ MINUTE U MINUTU Ukrajinci evakuiraju iz Hersona, Rusija optužila Kijev za ratne zločine, Kadirov prozvao Zapad

Idi na 24sata

Komentari 13

  • boris12boris 19.11.2022.

    svaka čast Poljaci tako treba postupat sa zločincima i ubojicama Ukrajinske dječice... rusiju vratit u tunguziju

  • Prki 19.11.2022.

    Pa napadnite Poljake onda ako se usudite, najveća svjetska silo, hahahah, šaka jada i to Ruski narod polako shvaća.

  • čovik-s-juga 19.11.2022.

    Sve čestitke Poljacima. Zlotvori nemaju što tražiti bilo gdje osim u zatvoru.

Komentiraj...
Vidi sve komentare