To je to što me zanima!

'Rusija povukla većinu aviona iz Sirije, koristi tek topništvo'

Još imaju helikoptere i transportne zrakoplove. Ali većina ruskih borbenih zrakoplova otišla je iz Sirije", rekao je pukovnik Patrick Ryder, novinarima u Pentagonu
Vidi originalni članak

 Rusija je povukla većinu svojih borbenih zrakoplova iz Sirije, a sirijskim vladinim snagama pomaže topništvom, objavila je u petak američka vojska.

"Još imaju helikoptere i transportne zrakoplove. Ali većina ruskih borbenih zrakoplova otišla je iz Sirije", rekao je pukovnik Patrick Ryder, glasnogovornik Središnjeg zapovjedništva američke vojske, novinarima u Pentagonu.

Dodao je da Rusija zadnjih dana nije izvodila zračne napade, niti kod Palmire, te da umjesto zrakoplova u borbama koristi topništvo.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • El Cromanjone 19.03.2016.

    Rusija je u samom startu vojne intervencije izdala priopcenje da nema zelju zadrzati se u Siriji duze od 6 mjeseci. Pokazali su svima da mogu vojno djelovati van svojih granica, ocigledno Putin nema u planu bacati po regiji bombe iducih 10 godina.

  • eddot 18.03.2016.

    Zar se oni nisu borili protiv ISIL-a? Koliko ja znam, primirje je sklopljeno izmedju Asada i opozicije, a Rusija se povlaci nakon toga. Izgleda da je ipak Erdogan bio u pravu kada je govorio da se Rusija ne bori protiv ISIL-a nego da iskljucivo ubija civile u gradovima koje kontrolise opozicija i pravi izbjeglicku krizu kojom zatrpava i Evropu i Tursku, pomazuci Asadu da ostane na vlasti i osiguravajuci sebi covjeka koji ce i dalje "minirati" izgradnje alternativnih gasovoda prema Evropi preko Sirije. ISIL vise niko i ne spominje, oni od jednom vise nisu Putinovi neprijatelji.

  • nikluk20 18.03.2016.

    dajte ne pišite gluposti...liveleak....imate svaki dan da udaraju.....vratili avione na remont....dolaze novi....stavili tamo 200 helikoptera.....ionako assadovi melju sve pred sobom...

Komentiraj...
Vidi sve komentare