To je to što me zanima!

Rusija ublažila sankcije: Mogu uvoziti mlijeko, krumpir, luk...

Ruska vlada donijela je odluku o izuzeću nekih proizvoda s liste proizvoda koji su zabranjeni za uvoz. To su mlijeko bez laktoze, mlađ lososa, krumpir, luk, kukuruz
Vidi originalni članak

Ruska vlada donijela je u četvrtak odluku o izuzeću pojedinih proizvoda s liste poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda zabranjenih za uvoz u njihovu zemlju. 

To su mlijeko bez laktoze, mlađ lososa, sjemenski krumpir, luk, hibridni kukuruz šećerac i dodaci prehrani.

Podsjetimo, predsjednik Vladimir Putin donio je Uredbu "O primjeni određenih posebnih gospodarskih mjera kako bi se osigurala sigurnost Ruske Federacije" temeljem koje je, od 6. kolovoza 2014. godine, ruska vlada odlučila uvesti zabranu uvoza u Rusku Federaciju s rokom na godinu dana poljoprivrednih proizvoda, sirovina i prehrambenih proizvoda podrijetlom iz SAD-a, Europske unije, Kanade, Australije i Norveške.

Tablica proizvoda pod sankcijama:

  • Goveđe meso, svježe ili rashlađeno
  • Goveđe meso, smrznuto 
  • Svinjsko meso svježe, rashlađeno ili smrznuto 
  • Meso i proizvodi od peradi - svježe, rashlađeno ili smrznuto meso 
  • meso slano, u salamuri, sušeno ili dimljeno
  • Riba i rakovi, mekušci i ostali vodeni beskralježnjaci
  • Mlijeko i mliječni proizvodi
  • Povrće, jestivo korijenje i gomolji
  • Voće i orašasti plodovi
  • Kobasice i slični proizvodi od mesa, mesnih proizvoda ili krvi; prehrambeni proizvodi temeljeni na istom
  • Gotove proizvode, uključujući sir i skutu na temelju biljnih masti
  • Prehrambeni proizvodi (mliječni proizvodi na bazi biljnih masti)
Idi na 24sata

Komentari 54

  • Halo Bing, kako brat 23.08.2014.

    Več sam pisao o tome, ali nije naodmet ponoviti. Svi koji misle da su sankcije Rusiji besmislene, ko i oni koji vjeruju da će sankcije Rusiju pogoditi, VARAJU SE!! Sankcije itekak imaju smisla za ŠVERCERSKO-uvozno-izvozički lobi kako u EU tak i u Rusiji, koji će sad debelo profitirati. Ne postoji samo 1 način da se sankcije eskiviraju. Sve kaj se iz EU u Rusiju dosad uvozilo, uvozilo se bude i dalje. Samo sad prek šverc-firmi ili kompanija, registriranima u trečim zemljama, a u vlasništvu kojekakvih biznismena i iz EU i Rusije. Naravno sa cijenama povečanim za troškove transporta, a pogotovo za PROVIZIJE gorespomenutim kompanijama. Pa moraju ljudi zaraditi!!!! Isto tak, htjeli vi vjerovati ili ne, nema straha za ruski plin. Za one koji će imati love da ga plate!! Jer će se iz Rusije u EU uvoziti preko istih šverc-firmi koje uvoze u Rusiju. I pod istim uvjetima naravno!! A glavni uvjet PROVIZIJA!! Uostalom, boli EU tajkune iliti krupne kapitaliste i ruske oligarhe stanovita stvar za sankcije... i za svoje narode. Vjerojatno bi jedine učinkovite sankcije koje bi njih pogađale bile kad bi sama EU nametnula potpunu i strogu zabranu izvoza Mercedesa, BMW-a, Rolseva, Volvoa,,, i sa druge strane kad bi Rusi uveli potpunu zabranu izvoza kavijara, dijamanata i ostalog dragog kamenja...Ali ta mogučnot spada u naučnu fantastiku.

  • Halo Bing, kako brat 23.08.2014.

    Pitanje svim članovima, svih vlada HR od 90tih do sad, a posebno ministrima poljoprivrede: Kakve uopče veze sa Hrvatskom ima to koje poljoprivredne proizvode Rusija dozvoljava, a koje ne dozvoljava uvoziti???.... Kad i hrvatski vrapci na grani znaju da sve ovo sa jednoga i drugoga popisa Hrvatska UVOZI odavno!!!!! Ili se to ovakvom medijskom larmom oko za Hrvatsku nebitne vijesti, najširu hrvatsku javnost pokušava uvjeriti da Hrvatske, ima poljoprivredu i industrijsku proizvodnju koje nečije sankcije, eto, mogu oštetiti??? Pa Hrvatska odavno, barem, večina njenih građana ima sankcije, NAMETNUTE OD SVIH NJENIH VLADA, još od 90tih.

  • rimad001 22.08.2014.

    eeee,,majčice rusijo,ili kako bi mi zagorci rekli - mader raša

Komentiraj...
Vidi sve komentare