To je to što me zanima!

Rusija: Ukrajina je napala pet naših regija dronovima! Jedan dron pao na selo kod Moskve!

Ruski mediji javljaju kako je pet njihovih regija napadnuto ukrajinskim dronovima. Jedan je pao kod Moskve. Rusi javljaju da nema žrtava...
Vidi originalni članak

Tijekom prošlog dana napadi bespilotnih letjelica Oružanih snaga Ukrajine (APU) dogodili su se u pet regija Rusije. Incidenti su zabilježeni u Adigeji , Belgorodu i regiji Bryansk , kao i u Tuapseu u Krasnodarskom kraju i u regiji Moskve, javlja ruska Lenta.

Iz Ukrajine se još nisu oglasili o ruskim tvrdnjama da su ih napali na njihovom teritoriju. Istinitost informacije o seriji ukrajinskih napada nije u ovom trenutku moguće nezavisno potvrditi, 

Zadnjih mjeseci znali su ukrajinski projektili završiti u Rusiji, posebno u regiji Belgorod na samoj granici, gdje Rusi imaju velike kampove za obuku mobiliziranih.

KAŽU DA SU DRONOVI Iznenada zatvorili aerodrom u Sankt Peterburgu, digli i lovce: 'Na nebu bili nepoznati objekti'

Što se tiče drona kod Moskve, bespilotna letjelica srušila se 100 metara od plinske kompresorske stanice Voskresensk, koja pripada Gazpromu, u okrugu Kolomenski u Moskovskoj oblasti, javili su ruski mediji.

Istraga je u tijeku, a policija i FSB-ovci su odmah pohitali na teren. 

Na Twitteru su se pojavile fotografije koje navodno prikazuju dron koji je pao kod Moskve. Fotografije je prenijela i ruska medijska agencija RIA.

NEKA SU USVOJENA Kuleba: Najstrašniji zločin je što Rusija krade ukrajinsku djecu

- To se dogodilo u blizini sela Gubastovo (cca 100 km od Moskve), meta je vjerojatno bio objekt civilne infrastrukture - poručuju nadležne službe.

Dron nije u službi Oružanih snaga Ruske Federacije i da ima oznaku UJ-22 AIRBORNE. Poznato je da dronove ovog tipa proizvodi ukrajinska tvrtka Ukrjet, tvrdi ruska Izvestia.

Strani mediji pišu da je ovo dokaz kako ruski raketni sustavi S-400, s kojima se hvale, i nisu toliko uspješne u čuvanju neba i obaranju dronova, kad je jedan došao gotovo do Moskve... Riječ je o raketnim sustavima koji su zaduženi za eliminiranje zračnih prijetnji.

UKRAJINAC U BJELOVARU Majka me nazvala i pitala 'Zar još spavaš?! Pa počeo je rat!' Bio sam izgubljen i bespomoćan

- Kao posljedica incidenta nisu zabilježeni smetnje u radu plinske mreže, pišu ruski mediji...

Ove vijesti jako su zabrinule ruske medije:

"To je upravo dio plana za destabilizaciju situacije unutar Rusije. Takve napade možemo smatrati dijelom, početkom najavljene proljetne ofenzive Oružanih snaga Ukrajine. Njihov broj i intenzitet samo će se povećavati", piše Mk.ru

Ranije danas rusko ministarstvo obrane poručilo je da je spriječilo dva pokušaja ukrajinskih napada na rusko tlo dronovima tijekom noći na utorak.

- 28. veljače, u noći, režim Kijeva pokušao je upotrijebiti bespilotne zračne letjelice za napad na civilnu infrastrukturu na teritoriju Krasnodara i Adigeje - kažu Rusi, javlja RIA.

OVDJE PRATITE SITUACIJU U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU

Idi na 24sata

Komentari 120

  • Iwek_1 21.03.2023.

    Što daješ to dobijaš, što siješ to žanješ!

  • keser 02.03.2023.

    Izgleda se Ukrajincima nepise dobro

  • Privatnik 01.03.2023.

    Znači ovako. Ne želi ti susjed pokloniti svoje imanje pa se baciš na posao. Preoreš mu traktorom dvorište, porežeš sve voćke, zapališ štagalj sa sijenom, potjeraš svu stoku, porazbijaš prozore na kući, srušiš mu krov... Onda te taj susjed, očito nezadovoljan tvojim 'postupcima' pogodi pračkom u guzicu a ti se nađeš uvrijeđen i frustriran pa se cijelom svijetu i javnosti žališ, skidaš gaće i pokazuješ plavu masnicu. Da, stvarno neljudski od susjeda! Mogao te makar zašpotati a ne ovako napadati iz zasjede! 😎

Komentiraj...
Vidi sve komentare