To je to što me zanima!

Rusiju pozvali da sudjeluje u razgovorima na Minhenskoj sigurnosnoj konferenciji

Predsjedajući Minhenske sigurnosne konferencije Wolfgang Ischinger naglasio je da su ruski čelnici pozvani da sudjeluju na međunarodnim razgovorima ovaj vikend
Vidi originalni članak

"Izgledi da zapravo organiziramo smislene razgovore o tom pitanju u Muenchenu su, naravno, mnogo veći ako je prisutan ovlašteni predstavnik ruske vlade koji ima dopuštenje da govori", rekao je Ischinger u ponedjeljak u Berlinu komentirajući ukrajinsku krizu.

Kao potencijalne goste Ischinger je poimence naveo ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova, bivšeg predsjednika Dmitrija Medvedeva i predsjednika Vladimira Putina. Ali "nažalost, to je odbijeno", rekao je.

AKO NAPADNU UKRAJINU G7 spreman nametnuti velike sankcije ruskom gospodarstvu

U petak se otvara Minhenska sigurnosna konferencija. U subotu će glavne rasprave biti posvećene Ukrajini, Rusiji i NATO-u,  a u nedjelju budućnosti Europske unije.

Predstavljajući u ponedjeljak "Sigurnosno izvješće 2022.", Ischinger se požalio na kolektivnu i, u određenoj mjeri, naučenu bespomoćnost kao odgovor na mnoštvo kriza.

Na samoj konferenciji sudjelovat će više od 100 ministara i više od 30 predsjednika država i vlada.

KREMLJ TVRDI: 'Odnosi Rusije i SAD-a na dnu'

Prošle godine se sigurnosna konferencija mogla održati samo virtualno zbog pandemije. Ove godine će se sudionici fizički okupiti, ali u manjem broju i uz stroge higijenske mjere.

Ruskim gostima putovanje na konferenciju otežavaju ograničenja zbog covida, jer obično nisu cijepljeni cjepivima odobrenim u Njemačkoj. "Zato je dosta Rusa otkazalo", rekao je Ischinger.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 14.02.2022.

    Nekadašnji jugoslavenski dopisnik iz Moskve Rusoljub Lacmanović je ustvrdio da je Rusija već prestigla USA u ekonomskom razvoju?!

  • Usora1 14.02.2022.

    na sigurnosnoj konferenciji ce biti sigurno utvrdjeno da je sve nesigurno

Komentiraj...
Vidi sve komentare