To je to što me zanima!

Ruska carina objavila: Gazprom više nego udvostručio izvoz

U listopadu je Gazprom smanjio izvoz za 9,3 posto u odnosu na kolovoz - na 13,9 milijardi kubnih metara, no u vrijednosnom smislu, izvoz je porastao za 30,8 posto
Vidi originalni članak

Vrijednost plina koji je Gazprom izvezao iz Rusije od početka godine do kraja studenoga iznosi 39,6 milijardi dolara, što je više nego dvostruka vrijednost u odnosu na isto razdoblje prošle godine, pokazuju podaci ruske savezne carine objavljeni u ponedjeljak.

Fizički obujam izvoza plina ruskog državnog koncerna istovremeno je porasla za 5,7 posto, na 171,5 milijardi kubnih metara.

U listopadu je Gazprom smanjio izvoz za 9,3 posto u odnosu na kolovoz - na 13,9 milijardi kubnih metara, no u vrijednosnom smislu, izvoz je porastao za 30,8 posto, na 6,17 milijardi dolara.

Cijena plina na ICE-u veća od 1300 dolara za tisuću kubika

Cijena plina u Europi na otvaranju burzovnog trgovanja u ponedjeljak porasla je iznad 1300 dolara za tisuću kubičnih metara po prvi put od početka listopada, a zatim gotovo odmah premašila 1350 dolara, pokazuju podaci londonske burze ICE.

Cijena siječanjskog terminskog ugovora na TTF čvorištu u Nizozemskoj porasla je na 1334 dolara za tisuću kubičnih metara, odnosno 114,3 eura po megavatsatu.

Ukupni rast cijene plina u Europi u odnosu na zaključnu cijenu u petak iznosi gotovo osam posto.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare