To je to što me zanima!

Ruska vojska dobila naređenje da proširi ofenzivu u Ukrajini

Ruska vojska u subotu je dobila naređenje da proširi ofenzivu u Ukrajini, unatoč sve snažnijim međunarodnim kritikama, tvrdeći da je Kijev odbio pregovore
Vidi originalni članak

"Danas su sve postrojbe dobile zapovijed da prošire ofenzive u svim smjerovima, u skladu s planom o napadima", rekao je glasnogovornik ministarstva obrane Igor Konašenkov te dodao da su proruski separatisti na istoku Ukrajine, uz potporu ruske vojske, prijavili vojne "uspjehe".

Kazao je i da su ukrajinski brodovi napali ruske ratne brodove u Crnome moru, dodavši kako je "vrlo vjerojatno" da su ih "navodile" američke bespilotne letjelice.

PODRŽAVA IH Viktor Orban: Mađarska neće blokirati sankcije protiv Rusije

Njegove tvrdnje nije bilo moguće odmah provjeriti iz neovisnih izvora, kaže agencija AFP.

Trećega dana ruske invazije na Ukrajinu borbe se vode u glavnome gradu Kijevu i ostalim gradovima te prozapadno orijentirane istočnoeuropske zemlje.

Rusija je Ukrajinu napala preko Bjelorusije na sjeveru, preko anektiranog Krima na jugu i s ruskog teritorija na sjeveroistoku i na istoku.

NOVI NAPAD? Putin u Ukrajinu poslao oružje s termobaričnim raketama?

Ukrajinske vlasti u subotu su priopćile da je od početka ruske invazije ubijeno najmanje 198 civila te da je pojačano bombardiranje na Kijev i na ostale ukrajinske gradove, poput Harkiva na istoku zemlje.

Konašenkov je ponovio da ruska vojska ne napada stambene četvrti, no AFP-ovi novinari potvrdili su da su vidjeli više stambenih zgrada i domova oštećenih u napadima diljem zemlje.

Optužio je ukrajinske vlasti da u sukob "uključuju" i civilno stanovništvo, dijeleći im oružje na nekontroliran način te je dodao da će takvi potezi "neminovno rezultirati nezgodama i ljudskim gubicima".

PETAK ČETRNAESTI Miljenko Jergović: Slušajući Vladimira Putina čovjek se počinje osjećati kao Ukrajina

Ruski napad na Ukrajinu osudile su gotovo sve zemlje svijeta, a Zapad je uveo ekonomske sankcije Moskvi.

OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 66

  • istina je od Boga 26.02.2022.

    Budući da su svi protiv Rusije jasno je vidljivo da su u pravu istina je na maloj strani dobro je rekao sotona da je većina čovječanstva u njegovim rukama.Ovdje vlada pristranoast,a ne istina to se vidi kako je većina na strani laži,a ne istine -

  • Johhny 26.02.2022.

    Držite se ukrainci, ne popuštajte i budite fanatični u obrani svojih domova. Napravite im kaos u Rusiji, dignite ih u zrak neka osjete podrhtavanje pa će drugaćije razmišljati, rokajte ih gerilom kao Čečeni.

  • Origano3 26.02.2022.

    Ima tu puno slika od ranije a sada se tu prikazuju kao da su iz sadašnjeg rata.Laži i manipulacije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare