News

Komentari 26

Putin u Ukrajinu poslao oružje s termobaričnim raketama?

Putin u Ukrajinu poslao oružje s termobaričnim raketama?

CNN je na društvenim mrežama objavio snimku iz Rusije na kojoj se na kamionu s ravnom platformom nalaze teški bacači T0S-1, a kreću se prema ukrajinskoj granici

Zapad je u strahu da bi ruski predsjednik Vladimir Putin mogao iskoristiti razorne aerosolne rakete u ratu s Ukrajinom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Naime, na društvenim mrežama pojavile su se snimke na kojima Rusija, navodno, priprema novi napad na Ukrajinu. CNN je na Twitteru objavio snimku iz Rusije na kojoj se na kamionu s ravnom platformom nalaze teški bacači T0S-1, a kreću se prema ukrajinskoj granici.

- Ruska vojska rasporedila je teški raketobacač TOS-1 koji ispaljuje termobarične rakete, južno od Belgoroda - javlja CNN-ov reporter.

TOS-1 ispaljuje 220 mm rakete, a njegov raketarni sustav je relativno kratkog dometa, do 5 kilometara. Minimalni domet je 400 metara. Može ispaliti jednu ili dvije rakete istovremeno u vremenu od 0,5 sekundi. Da bi ispalio čitav lanser raketa potrebno mu je od 7,5 do 15 sekundi. Pri takvom ispaljivanju, rakete padaju na području veličine 200x400 metara.

<<< LIVE događanja i bitku za Kijev pratite OVDJE

Ovo oružje opremljeno je modernim sustavom za upravljane paljbom. Sva usmjerivanja i pripreme za paljbu se obavljaju unutar vozila, tako se posada ne izlaže neprijateljskoj vatri. Njime upravlja tri člana posade - zapovjednik, topnik i vozač.

Punjenje lansirnih cijevi obavlja se uz pomoć vozila za punjenje koje je napravljeno na temelju T-72 tenka.

Najčitaniji članci