To je to što me zanima!

'Ruska vojska je puna propalica'

Nakon Mariupolja, Buče i raketnih napada neće nas zaplašiti nuklearno oružje. Poručujemo svim partnerima - prestanite se bojati Rusije. To nije druga vojska svijeta, poručili su Ukrajinci
Vidi originalni članak

Dok se ruska vojna mobilizacija i dalje suočava s izazovima i negodovanjem javnosti, ruski predsjednik Vladimir Putin pokušava postaviti ministra obrane Sergeja Šojgua kao "žrtvenog jarca", objavio je Institut za proučavanje rata u svom najnovijem izvješću. Prema navodima Instituta, Putinov odgovor na sve žešće kritike zbog neuspjeha u Ukrajini bit će približavanje "radikalnim elementima svoje baze", uključujući čečenskog čelnika Ramzana Kadirova.

- Kadirova objava da mu je Putin dodijelio čin general-pukovnika je indikativna jer je Putin voljan umiriti bazu silovika koja je počela žestoko kritizirati stav Ministarstva obrane - objavio je Institut.

S druge strane, Ukrajina sve više napreduje u protuofenzivi. Predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da je ukrajinska vojska postigla veliki i brzi napredak protiv ruskih snaga u proteklom tjednu povrativši desetke gradova u regijama na jugu i istoku, koje je Rusija proglasila anektiranima. Ukrajinski ministar obrane Oleksij Reznikov rekao je da njegovi vojnici "nastavljaju napredovati" u jesenskoj ofenzivi. Njegovo je ministarstvo objavilo kako ruska vojska "nije druga vojska svijeta, nego propalice, osvajači i silovatelji", dodajući kako se "svijet mora prestati bojati Rusije". Ruske nuklearne prijetnje u posljednjim tjednima izazvale su zabrinutost širom svijeta nakon što je Vladimir Putin ustvrdio da će "zaštititi" novoanektirane ukrajinske regije "svim raspoloživim sredstvima".

- Nakon Mariupolja, Buče i raketnih napada neće nas zaplašiti nuklearno oružje. Poručujemo svim partnerima - prestanite se bojati Rusije. To nije druga vojska svijeta, to su propalice, osvajači i silovatelji - stoji u objavi ukrajinskog ministarstva obrane.

Moskva je u četvrtak priopćila da ostaje "potpuno predana" načelu da nikad ne dopusti vođenje nuklearnog rata, dok su porasli strahovi od moguće dramatične eskalacije u sedmomjesečnom sukobu s Ukrajinom. Glasnogovornica ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova rekla je da se stav Moskve - da se nikad ne smije voditi nuklearni rat - nije promijenio. Ukrajinsku ofenzivu analizirao je i Institut za proučavanje rata.

- Ukrajinska kontraofenziva na području Harkiva još nije kulminirala, mjesec dana nakon uspješnih operacija, a sad se kreće prema Lugansku - pojašnjavaju iz Instituta . 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Fallout 2022 06.10.2022.

    Orci.

  • Miss 19 06.10.2022.

    Pa kao i srpska 91., sa onakvom silom

  • ŽivilaHrvatska 06.10.2022.

    Rusi su ubice i rušitelji gradova ,kao da su lekciju naučili od naših susjeda! Rusi lažu čim zinu kao i njihova braća naši susjedi ... svaki gubitak je za njih 😏 pobjeda ...pljuc!

Komentiraj...
Vidi sve komentare