To je to što me zanima!

Ruski hakeri ponovno ukrali važne podatke iz Bijele kuće

Hakeri su došli do informacija koje nisu povjerljive, ali su potencijalno osjetljive jer je riječ o, primjerice, dnevnom rasporedu Baracka Obame kada nije u javnosti
Vidi originalni članak

Dužnosnici administracije američkog predsjednika Baracka Obame objavili su da su ruski hakeri u posljednjih nekoliko mjeseci nekoliko puta napali računala State Departmenta i ukrali važne podatke iz Bijele kuće. 

Ističu kako podaci koje su ukrali nisu tajni, ali je ''situacija neugodna'' te da slučaj nije novi incident. 

- Imamo sustav za informacije koje nisu povjerljive i imamo sustav za povjerljive informacije - top secret. Ne vjerujemo da je naš povjerljivi sustav bio ugrožen - rekao je zamjenik savjetnika Bijele kuće za sigurnost Ben Rhodes. 

CNN je objavio da su hakeri došli do informacija koje nisu povjerljive, ali su potencijalno osjetljive jer je riječ o, primjerice, dnevnom rasporedu Baracka Obame kada nije u javnosti.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • miko2312 17.04.2015.

    ma to bio mali napad da se odvrati pozornost s pravog velikog napada....haha a jesu 'pametni' ti americki informaticari.

  • gvandamar 08.04.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Petar1404 08.04.2015.

    ''Ne vjerujemo da je naš povjerljivi sustav bio ugrožen - rekao je zamjenik savjetnika Bijele kuće za sigurnost Ben Rhodes.'' il novinar nema pojma što piše ili oni nemaju pojma koju su im informacije ukrali ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare