To je to što me zanima!

Ruski je vojnik predao tenk: Ukrajina će mu platiti 10.000 $

Ukrajinske vlasti rade na otkrivanju brojeva mobilnih telefona ukrajinskih operatera koje koriste ruski vojnici te im šalju poruke s pozivima i uputstvima za predaju.
Vidi originalni članak

U zamjenu za obećanu novčanu nagradu jedan ruski vojnik predao je Oružanim snagama Ukrajine tenk kojim je upravljao, objavile su ukrajinske vlasti, javlja u utorak Anadolu Agency (AA).

Viktor Andrusiv, savjetnik ministra unutarnjih poslova Ukrajine, je objavio da se još jedan ruski vojnik svojevoljno predao Oružanim snagama Ukrajine.

RUSI TO NEGIRAJU Ukrajinci: Ubili smo 15.300 ruskih vojnika, srušili 99 aviona

Kaže kako ukrajinske vlasti rade na otkrivanju brojeva mobilnih telefona ukrajinskih operatera koje koriste ruski vojnici te im šalju poruke s pozivima i uputstvima za predaju. Također ih pozivaju i da predaju vojnu opremu.

- Jedan ruski vojnik je u zamjenu za nagradu predao tenk. Prije nekoliko dana nazvao nas je Miša. Date su mu detaljne upute gdje da ode i došao je. Bespilotnim letjelicama je utvrđeno da nije zasjeda. Nakon toga se predao specijalnim snagama - tvrdi Andrusiv u objavi na društvenim mrežama.

PUTINOV PONOS Stručnjak: Zapad nema odgovor na hipersonične rakete, lete 6 do 10 puta brže od brzine zvuka

Nakon predaje, ruski vojnik je izjavio da je ostao sam u tenku te da su ostali članovi posade napustili front.

Andrusiv je rekao da će Ukrajina vojniku isplatiti 10.000 dolara nagrade te da će imati mogućnost stjecanja državljanstva Ukrajine, nakon što završi rat.

>>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 70

  • arwin 24.03.2022.

    A dok čeka kraj rata da dobije ukrajinsko državljanstvo, može se s parama provoditi po Moskvi. Malo ga brine da li će po završetku rata biti Ukrajine. Evo, baš mi javio.

  • rasta ves 23.03.2022.

    ako je istina onda ok ali u ratu obe strane lažu tako da to primamo s ogradom.

  • nisam ja ništa 22.03.2022.

    A zaboravili su da ruska vojska ne smje da koristi mobitele u službi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare