News

Komentari 71

Ruski je vojnik predao tenk: Ukrajina će mu platiti 10.000 $

Ruski je vojnik predao tenk: Ukrajina će mu platiti 10.000 $

Ukrajinske vlasti rade na otkrivanju brojeva mobilnih telefona ukrajinskih operatera koje koriste ruski vojnici te im šalju poruke s pozivima i uputstvima za predaju.

U zamjenu za obećanu novčanu nagradu jedan ruski vojnik predao je Oružanim snagama Ukrajine tenk kojim je upravljao, objavile su ukrajinske vlasti, javlja u utorak Anadolu Agency (AA).

Viktor Andrusiv, savjetnik ministra unutarnjih poslova Ukrajine, je objavio da se još jedan ruski vojnik svojevoljno predao Oružanim snagama Ukrajine.

Kaže kako ukrajinske vlasti rade na otkrivanju brojeva mobilnih telefona ukrajinskih operatera koje koriste ruski vojnici te im šalju poruke s pozivima i uputstvima za predaju. Također ih pozivaju i da predaju vojnu opremu.

- Jedan ruski vojnik je u zamjenu za nagradu predao tenk. Prije nekoliko dana nazvao nas je Miša. Date su mu detaljne upute gdje da ode i došao je. Bespilotnim letjelicama je utvrđeno da nije zasjeda. Nakon toga se predao specijalnim snagama - tvrdi Andrusiv u objavi na društvenim mrežama.

Nakon predaje, ruski vojnik je izjavio da je ostao sam u tenku te da su ostali članovi posade napustili front.

Andrusiv je rekao da će Ukrajina vojniku isplatiti 10.000 dolara nagrade te da će imati mogućnost stjecanja državljanstva Ukrajine, nakon što završi rat.

>>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti OVDJE<<<

Najčitaniji članci