To je to što me zanima!

Ruski svećenik govorio protiv rata u Ukrajini, uhitili su ga...

Novinar BBC-ja Rusija, Andrej Zaharov, izvijestio je da je svećenik John Burdin priveden ubrzo nakon što je održao propovijed u maloj župi u selu Karabanovo. U Rusiji je u nedjelju uhićeno 4600 ljudi
Vidi originalni članak

U Rusiji je uhićen svećenik koji je u nedjelju održao antiratnu propovijed, javlja BBC pozivajući se na aktivističke skupine. U ponedjeljak bi trebao izaći pred sud.

POGLEDAJTE VIDEO: Obitelj iz Ukrajine stigla u Hum

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Novinar BBC-ja Rusija, Andrej Zaharov, izvijestio je da je svećenik John Burdin priveden ubrzo nakon što je održao propovijed u maloj župi u selu Karabanovo.

Propovijedao je protiv rata u Ukrajini. Opisivao je mještanima kontinuirano granatiranje i razaranja ukrajinskih gradova, a također je podijelio antiratne slike i peticiju na web stranici župe.

Policija ga je optužila da je diskreditirao oružane snage. Riječ je o kaznenom djelu koje je Duma utvrdila tek prije par dana. U Rusiji je od početka rata uhićeno 13.000 ljudi, u nedjelju njih 4600.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • VAN DER SRAL 07.03.2022.

    Nije se držao zapovijedi koja kaže " Putin je Bog tvoj nemaj drugih Bogova uz mene"

  • pepok 07.03.2022.

    Sramota Rusije..!!!!

  • ponosni antifufačić 07.03.2022.

    ako sam dobro shvatio trodiobu vlasti i pripadajuce institucije, "Duma" je zakonodavno tijelo rusije tj. ruski sabor i ukoliko je "Riječ o kaznenom djelu koje je Duma utvrdila", onda "to" stvarno i jeste kazneno djelo bez obzira sto su ga takvim definirali "tek prije par dana". svi oni kojima smeta sto rusija provodi zakone donesene na jednom i jedinom zakonodavnom tijelu drzave, neka nas slobodno prosvijetli svoim prijedlogom kako zamijeniti drodiobenu podjelu vlasti u danasnjem drustvu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare