To je to što me zanima!

Rusko ministarstvo obrane traži više tajnosti o ruskim žrtvama: Tretiraju ih kao državnu tajnu

Taj je potez osmišljen kako bi se "ograničio krug ljudi" koji imaju informacije koliko je ruskih vojnika poginulo u Ukrajini.
Vidi originalni članak

Rusko ministarstvo obrane iznijelo je prijedlog da se rođaci vojnika ubijenih u Ukrajini trebaju obratiti vojnim, a ne civilnim vlastima za isplatu odštete, stvarajući time dodatnu razinu tajnovitosti u vezi sa svojim ratnim gubicima.

Rusija tretira smrti vojnika kao državne tajne čak i u mirnodopsko doba te četiri tjedna nije ažurirala svoje službene podatke o gubicima u Ukrajini.

NISU MOSKVI NAMETNULI SANKCIJE Nova odluka Rusije: Državljani BiH mogu ulaziti u našu zemlju bez vize, ali imamo par uvjeta

Tim prijedlogom, ministarstvo obrane tražilo je da naknade koje se isplaćuju obiteljima poginulih vojnika više ne nadgledaju civilni dužnosnici, nego vojni uredi. Taj je potez osmišljen kako bi se "ograničio krug ljudi" koji imaju informacije koliko je ruskih vojnika poginulo u Ukrajini.

Prijedlog se pojavio na vladinoj stranici s pravnim informacijama, no nejasno je kad ga vlada planira primijeniti.

Ministarstvo je 25. ožujka objavilo da je ubijen 1351 i ranjeno 3825 vojnika otkad je Moskva pokrenula ono što naziva specijalnom vojnom operacijom u Ukrajini 24. veljače.

>>Događanja iz Ukrajine pratite ovdje

Otad ne postoje ažurirani podaci o vojnim žrtvama, no glasnogovornik Kremlja govorio je o "značajnim gubicima". Ukrajina i zapadne vlade rekle su da vjeruju da je broj ruskih žrtava značajno veći.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

(Hina) xra ybcav

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Crozag_blokirani 20.04.2022.

    Svoga sina nikada i za nikoga neću dati u rat ! Kada bi svi tako razmišljali ratovi i ne bi bili mogući, tko bi ratovao ?! Nek ratuju guzonje koji sve i zakuhaju, još se usput dobrano i obogate sa svojom odabranom klikom ! Ali najveći problem je što se ogroman broj ljudi lako da izmanipulirati, nahuškati, preplašiti s nekakvim avetima prošlosti, sadašnjosti ili budućnosti. Rat i izgubljena djeca nisu vrijedni ničega i nikoga !

Komentiraj...
Vidi sve komentare