To je to što me zanima!

Ruža Tomašić: Krivac za krizu ovih razmjera je EU Komisija

Ukazala je na činjenicu da Europska komisija nema svoje države, ne može zbrinuti nikoga bez da na to natjera članice Europske unije koje sve jače odolijevaju pritisku
Vidi originalni članak

Europarlamentarna zastupnica Ruža Tomašić u srijedu je na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u Bruxellesu govorila o izbjegličkoj krizi te u obraćanju zastupnicima naglasila da je izbjeglička kolona pokucala i na hrvatska vrata i sad je valjda svima jasno da ova humanitarna, ali i sigurnosna kriza neće poštedjeti nikoga.

- Države članice redom zatvaraju granice, podižu vojsku i blokiraju kolodvore te upiru prstom jedna u drugu tražeći glavnog krivca za kaotičnu situaciju - rekla je Tomašić. 

Istaknula je također kako je sve jasnije da glavni krivac stanuje upravo ovdje u Bruxellesu. 

- Europska komisija, ta vlada bez države, svojim je porukama bezrezervne solidarnosti i otvorenosti za migrante samo ohrabrila na desetke tisuća ljudi iz azijskih i afričkih država u kojima nema rata da zajedno sa stvarnim izbjeglicama potraže sreću u Europi - poručila je Tomašić. 

Na kraju govora ukazala je na činjenicu da Europska komisija nema svoje države, ne može zbrinuti nikoga bez da na to natjera članice Europske unije koje sve jače odolijevaju pritisku. Ogromne razlike između ambicija Komisije i europske stvarnosti sad rezultiraju kaosom koji je ozbiljna prijetnja sigurnosnim i socijalnim sustavima država članica.

Idi na 24sata

Komentari 156

  • fredaster 17.09.2015.

    Ova bodulica uopce nezna ko je krivac i koga treba tamaniti da se ne desavaju ovakve katastrofe! EU komisija tu nemre nikaj ali ima tko moze! Ako sjedi tamo treba znati to i izjaviti a ne podvoravati se i lizati vrit takovima

  • 17.09.2015.

    Nažalost vidim prazne klupe oko Ruže, ne znam jel ju itko čuo?

  • slobodni dalmat 17.09.2015.

    K...ac bi se Eu komisija tako solidarno postavila da nije nafta u igri...!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare