To je to što me zanima!

S izlaskom sunca osvanuo i prvi kruzer ispod Pelješkog mosta: Pogledajte čarobne prizore

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Spektakularne fotografije kruzera Bolette iz zraka snimio je naš čitatelj. Kruzer je nastavio prema Neumu gdje će turisti razgledavati turističke destinacije BiH
Vidi originalni članak

Pelješki most otvara se idući mjesec, točnije 26. srpnja, no to ne znači da promet ispod njega već nije krenuo. U četvrtak u ranojutarnjim satima tako je ispod mosta prošao i prvi kruzer.

Radi se o kruzeru Bolette pod zapovjedništvom Dubrovčanina Joze Glavića, koji nastavlja put prema Neumu gdje će se usidriti, a čiji će putnici obilaziti turistička odredišta u BiH.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kruzer je gotovo sedam metara niži od najviše dopuštene visine prolaska ispod Pelješkog mosta, a koja iznosi 55 metara. Najviša točka na brodu računajući od visine vode, tzv. air draft, na Boletteu iznosi 48,1 metar.

Iako su građani u posljednjih godinu dana predlagali brojna kreativna imena za Pelješki most, od 'Oliver Dragojević', 'Libertas', 'Marko Polo', 'Most Domovine' i slične nazive, on je jednostavno nazvan 'Pelješac'.

OTVORENJE U SRPNJU VIDEO Prvi kruzer s 1000 ljudi prošao ispod Pelješkog mosta, imao je 'lufta' sedam metara

Krajem svibnja ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković prilikom obilaska mosta rekao je kako cijene neće biti prevelike i abnormalne, a tada nije htio ni javno govoriti o tome koji će europski čelnici stići na otvorenje.

Sad znamo kako na otvorenju sigurno neće biti predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen, kao niti europska povjerenica za kohezijsku politiku Elisa Ferreira, bez obzira što se radi o najskupljem projektu u Europi ikad sufinanciranom iz EU fondova.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE IZ ZRAKA:

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Nap7 23.06.2022.

    Napokon povezan dubrovnik

  • dalmatinac46 23.06.2022.

    jeste vidili lipote a ne ono selo zg sa tramvajima zgradama i maksimirksim ruglom i lokvom jarun 

  • Hasta siempre 23.06.2022.

    Šta serete, kada ga nebi bilo srali bi da ga nema, sad kad je tu opet serete. Daleko od toga da Hrvatska valja ali od malih koraka se počinje. Probajte glasati protiv korupcije jednom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare