To je to što me zanima!

'S Linićem nismo razgovarali, niti uopće o tome razmišljamo'

Suradnja s IDS-om na programskim osnovama ide u dobrom smjeru, poručila je Natalija Martinčević iz Udruge inicijative za osnivanje Narodne stranke reformista
Vidi originalni članak

Razgovaramo s određenim strankama i ljudima, i to isključivo o programima. Sa Slavkom Linićem nismo razgovarali, niti o tome razmišljamo. Suradnja s IDS-om na programskim osnovama ide u dobrom smjeru, kazala je u subotu u Varaždinu Natalija Martinčević, predsjednica Udruge inicijative za osnivanje Narodne stranke reformista.

Udruga koja ima više od 2000 članova u stranku će prerasti u rujnu. Baza će im biti mladi ljudi koji se učlanjuju u udrugu. S nestrpljenjem iščekuju izlazak Radimira Čačića iz zatvora.

'Da je Čačić služio kaznu u Mađarskoj, već bi bio na slobodi'

- Da je kaznu služio u Mađarskoj, odnosno da se u potpunosti poštuje mađarska presuda, on bi već 17. svibnja bio na slobodi. Naše je pravosuđe odlučilo da će o tome naknadno odlučivati, i pričekat ćemo 17. lipnja - dodala je Martinčević.

Reformisti će izbjegavati ideološke i demagoške teme. Naglasak u programu koji su predstavili bit će na reformi uprave, državnog sustava, pokretanja gospodarstva, energetike i obrazovanja. Tražit će podjelu Hrvatske na sedam regija, od kojih je pet već poznatih, a status regije zaslužuju i Istra te Međimurje zbog snažnog regionalnog identiteta.

Reformisti smatraju da je dovoljno stotinu općina i gradova. U programu im je smanjenje zaposlenih u javnoj upravi u prvih pet godina za pet do šest posto, uz novo zapošljavanje od dva do tri posto.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • skypilot 08.06.2014.

    Hvala Bogu što ćete se vi svi pomalo ugasiti. Osim ako vas britanske obavještajne službe još ne zadrže u politici da uništavate Hrvatsku.

  • BERTOLINA 08.06.2014.

    ta Martinčevića je došla sa svojom "srečkom" tam di je je,baba je odurna.polupismena cajka koju Čačić nateže-FUJ

  • mily 08.06.2014.

    podržavaju ids za Istra regija. Da, tu je koalicija sigurna!

Komentiraj...
Vidi sve komentare