To je to što me zanima!

S ovakvim "autićem" nije teško naći parking u gradu

JEDNOSJED: Proizvođač je svojedobno auto Peel P50 reklamirao kao jednosjed s prostorom za osobnu prtljagu. Proizvodnja je počela 1963. god.
Vidi originalni članak

Ripley Entertainment ovih je dana u središtu Londona reklamirao svoj muzejski postav. Riječ je o globalnom lideru u industriji atrakcija i zabave koji posjeduje brojne muzeje diljem svijeta nazvane Ripley’s Believe It Or Not. Uz Veliku Britaniju, Ripleyevi muzeji su i u Kanadi, SAD-u, Aziji, Meksiku, Australiji i Danskoj. Najmanji automobil na svijetu, Peel P50, novi je dio postava londonskog muzeja, uz još 800 neuobičajenih predmeta. Britanski dizajner Cyril Cannell šezdesetih godina osmislio je maleni automobil za gradsku vožnju i nazvao ga Peel P50. Već 1963. godine počela je proizvodnja tog vozila, a tvornica je u godinu dana proizvela ukupno 50 primjeraka. Auto su ponudili u tri boje: crvenoj, bijeloj i plavoj. Prodavali su ga za 200-tinjak funta (oko 1700 kuna), a proizvodnju su prekinuli već sljedeće, 1964. godine. Autić ima tri kotača i jedna vrata. Dugačak je 134, visok 120 i širok 99 centimetara. Težak je 59 kilograma. Iako zakon u Britaniji dopušta njegovu vožnju ulicama,  danas se ne bi snašao na užurbanim prometnicama upravo zbog svojih dimenzija. Budući da je nizak, vozači kamiona ga na cesti uopće ne bi mogli uočiti te bi bio prijetnja sigurnosti vozača.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • loly0 08.02.2009.

    super je ali daj mi recite ako nema rikverca kako ga parkirat ako bi to trebalo,aha na guranje u nazan ili? hahaha bas je slatki.

  • oaf 07.02.2009.

    Auto za hrvatski đep . . .

  • Zlatko76 07.02.2009.

    auto je super al ima dva jako velika problema: 1-treba ući u njega 2-kad uđeš treba uspjet izaći :-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare