To je to što me zanima!

Sa bivšom suprugom htio u Sloveniju prošvercati tartufe

Policajci na graničnom prijelazu Kaštel su primjetili da su muškarac i žena u autu uznemireni pa su im detaljnije pretražili auto. Tartufe su našli ispod zadnjeg sjedišta
Vidi originalni članak

Denis Š. (41) iz Buzeta je u četvrtak ujutro 'pao' sa šest kilograma bijelih tartufa koje je namjeravao prošvercati u susjednu Sloveniju. Umjesto zarade i po nekoliko tisuća eura po kilogramu, Denis je zaradio kaznenu prijavu za izbjegavanje carinskog nadzora te je ostao i bez tartufa. 

Naime, on je u četvrtak ujutro kao suvozač stigao na istarski granični prijelaz Kaštel u VW Golfu koji je vozila njegova bivša supruga Elen (41) iz Buja, s kojom je i nakon razvoda ostao u prijateljskim odnosima čak do te mjere da su se zajedno uputili i u šverc preko granice. 

Policajcima nije promakla njihova uznemirenost te su im detaljnije pregledali auto. Sumnja je bila opravdana. Policajci su ispod zadnjeg sjedišta pronašli pet skrivenih vrećica s tartufima. 

Tartufi se zbog svoje rijetkosti i afrodizijačkih svojstava iz Istre najčešće krijumčare u Sloveniju i Italiju. Najpoznatija nalazišta tartufa u Istri su u dolini rijeke Mirne. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • BlackRaven 14.01.2012.

    Par soma EU vrijednosti tartufa? Pa onda su mu trebali uzet i vozilo, a očito da nisu. Kad vrijednost švercane robe premašuje polovicu vrijednosti vozila..Golf. koji jest da jest ne vrijedi više od 5 soma Eu. ah zaboravio sam da je to vanka - pošto mi imamo razvijenu auto-industirju koju je potrebno "štititi" sa 120% nameta& harača...A i ovaj je isto biser svoje kategorije, mogo je prošetat preko grane s vrećicom u ruci, ili ruksakom, i nitko ga pitao ništa ne bi, a pogotovo zato jer vjerojatno ima i malogranični pass...Dakle, netko ga je otkucao. Pogodi tko.

  • Diba 14.01.2012.

    sa bivšom se ne isplati ništa raditi, zato i jest bivša.

  • nefer 13.01.2012.

    još malo, zadnji trzaji komunjarske carine...kad dođe Šengen, neće biti carine ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare