To je to što me zanima!

Sabor će glasovati o povjerenju ministru zdravstva Kujundžiću

Saborska rasprava o prijedlogu opoziva ministra zdravstva Milana Kujundžića završila je u četvrtak nešto poslije ponoći, nakon što je osam sati oporba napadala Kujundžića
Vidi originalni članak

Hrvatski sabor u petak nastavlja sjednicu izjašnjavanjem o amandmanima na nekoliko zakonskih prijedloga nakon čega bi u podne trebalo uslijediti glasovanje, a na dnevnom redu je i Izvješće o državnim potporama za 2018. godinu. 

Sabor bi trebao glasovati i o povjerenju ministru Milanu Kujundžiću, prijedlogu koji je inicirao Most uz potporu 32 saborska zastupnika.

NAKON BURNE RASPRAVE Kujundžić: Jako sam zabrinut za neke saborske zastupnike

Podsjetimo, saborska rasprava o prijedlogu opoziva ministra zdravstva Milana Kujundžića završila je u četvrtak nešto poslije ponoći, nakon što je osam sati oporba napadala Kujundžića zbog neodrživog stanja u zdravstvenom sustavu, a branila ga je parlamentarna većina i sam premijer Andrej Plenković koji je poručio da će Kujundžić ostati ministar u njegovoj vladi.

Prema Izvješću u RH u 2018. godini, dodijeljeno je oko 14,8 milijun kuna potpora, udio tih ukupnih potpora u bruto društvenom proizvodu (BDP) iznosio je 3,88 posto, udio u rashodima države iznosio je 11,25 posto, potpore po zaposlenom iznosile su 10.381 kuna, dok su potpore po stanovniku RH iznosile 3.613 kuna.

TRAJALO DO POSLIJE PONOĆI Nakon 8 sati završila rasprava o povjerenju Milanu Kujundžiću

 Prema kategorijama, potpore se dijele na potpore u sektoru poljoprivrede i ribarstva te na potpore u sektoru industrije i usluga. Potpore u sektoru industrije i usluga dijele se na horizontalne i sektorske potpore. U 2018. godini potpore u sektoru industrije i usluga iznosile su oko 8,6 milijuna kuna, što čini 58,4 posto udjela u ukupno dodijeljenim potporama te s udjelom u BDP-u od 2,27 posto, dok su potpore u sektoru poljoprivrede i ribarstva iznosile ukupno 6,1 milijun kuna, odnosno 41,6 posto udjela u ukupno dodijeljenim potporama, te s udjelom u BDP-u od 1,61 posto.

 Unutar potpora sektoru industrije i usluga dodijeljenih u prošloj godini u iznosu od 8,6 milijuna kuna, iznos od 5,3 milijuna kuna ili 61,4 posto udjela potpora industriji i uslugama čine potpore dodijeljene posebnim sektorima, dok se iznos od 3,3 milijuna kuna ili 38,6 posto udjela odnosi na horizontalne potpore. U 2018. godini od ukupno dodijeljenih horizontalnih potpora, uključujući regionalne potpore i potpore na lokalnoj razini, u iznosu od 3,3 milijuna kuna, na horizontalne potpore u užem smislu odnosi se iznos od oko 2 milijuna kuna.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • 18.10.2019.

    Jeste li primijetili da se neki članci o pravosuđu ne mogu komentirati.......možda će vladajući uskoro ukinuti i internet, da ne vide što ljudi misle o njima.

  • kupreska 18.10.2019.

    Ko ce glasat. Bagra ni nije na radnom mjestu

  • Car Mrgud Vazdacenzurirani 18.10.2019.

    Bilo bi dobro, a i pravedno, da svi oni koji će glasat protiv ostavke ovoga ukopnika zdravstva u Hrvata, jednom zatrebaju kakav pregled ili operaciju, ali kao mi, običan narod, ne kao političarska bitanga koje uvijek imaju najbolje tretmane (zato je njima ovakav ministar super) pa da čekaju po godinu i pol na zahvat... Nego, ppet nemogućnost komentiranja na ohrabrivanje i skoro pa nagrađivanje silovanja u režiji korumporanih "sudačkih" bitangi... koga se sad štiti u ovom članku? Niste vi štitili žrtvu dosadašnjom zabranom komentiranja, nego ono zadarsko "sudačko" .....o.

Komentiraj...
Vidi sve komentare