Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
51 komentara

Nakon 8 sati završila rasprava o povjerenju Milanu Kujundžiću

U raspravi u kojoj je oporba prozivala ministra zdravstva zbog izostanka reformi, na trenutke je zaiskrilo između Kujundžića i oporbenih zastupnika kojima on nije ostao dužan

Zagreb: Rasparava o povjerenju ministru zdravstva Milanu Kujundžiću
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
51 komentara

Saborska rasprava o prijedlogu opoziva ministra zdravstva Milana Kujundžića završila je u četvrtak nešto poslije ponoći, nakon što je osam sati oporba napadala Kujundžića zbog neodrživog stanja u zdravstvenom sustavu, a branila ga je parlamentarna većina i sam premijer Andrej Plenković koji je poručio da će Kujundžić ostati ministar u njegovoj vladi.     

Davor Vlaović (HSS)  upozorio je da zdravstveni sustav nije održiv i jednako dostupan u svim dijelovima Hrvatske. Opstanak takvog sustava, istaknuo je, spašava od kolapsa jedino medicinsko osoblje svojim iznimnim trudom i zalaganjem. Nedopustivim je ocijenio da se štedi čak i na odorama koje osoblje ponekad samo mora kupovati.  

Zagreb: Rasparava o povjerenju ministru zdravstva Milanu Kujundžiću BURNO U SABORU Mrsić poručio Kujundžiću: 'Bili ste i ostali politička kukavica'

U raspravi u kojoj je oporba prozivala ministra zdravstva zbog izostanka reformi, na trenutke je zaiskrilo između Kujundžića i oporbenih zastupnika kojima on nije ostao dužan.  

Uzvraćajući na kritike bivšeg ministra rada u SDP-ovoj vladi Miranda Mrsića koji ga je nazvao političkom kukavicom,  Kujundžić  ga je upitao je li mu supruga podmirila porezni dug državi. Mrsić je odgovorio da njegova obitelj državi nije ostala dužna ni kune, a Kujundžiću poručio da ga se premijer Andrej Plenković odrekao  u trenutku kada nije prihvatio dodatak kolektivnom ugovoru koji je Kujundžić parafirao. Mrsić je ustvrdio i da ministar zdravstva zapravo ne uživa Plenkovićevo povjerenje, ali ga je premijer danas u Saboru branio da bi sačuvao stabilnost Vlade uoči izbora. 

Zagreb: Rasparava o povjerenju ministru zdravstva Milanu Kujundžiću | Autor: Goran Stanzl/PIXSELL Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Kujundžić je ušao u polemiku i s Ankom Mrak Taritaš (Glas) koja ga je okarakterizirala kao osobu koja ne bi mogla voditi ni kućni savjet. Uzvratio joj je kako je bolje da kuće ne spominje, aludirajući na preplaćenost obnove poplavljenih kuća u Gunji u vrijeme njezina ministarskog mandata. 

HSS-ova Krešu Beljaka Kujundžić je pak pozvao da dođe u Kliničku bolnicu Dubrava, jer mu u Saboru ne smije postavljati dijagnozu i to nakon što mu je Beljak rekao da bi  "želio biti najveći vitez još od kralja Tomislava".

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Damjan Vucelić (Živi zid) ustvrdio je da je ministar Kujundžić tihi grobar hrvatskog zdravstva koje zapravo vodi u privatizaciju pa će se moći liječiti samo oni koji budu za to imali novca.

Prethodno, tijekom rasprave, Kujundžića je branio premijer Plenković  poručivši kako on "predano radi na osiguranju kvalitete i dostupnosti zdravstvene zaštite" te će ostati ministar u njegovoj Vladi.

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Oporbeni prijedlog za opozivom ministra zdravstva inicirao je Most uz potporu 32 saborska zastupnika, a o povjerenju Kujundžiću Sabor bi trebao glasovati u petak. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message