To je to što me zanima!

Sabor odbio prijedlog: Neće biti novog povjerenstva za Agrokor

HDZ je ustrajao da bi osnivanje povjerenstva bilo protuzakonito, jer zakon jasno kaže da se ono ne može osnovati ako je za neka pitanja koje bi ono trebalo provjeravati, otvoren sudbeni postupak
Vidi originalni članak

Prije nego što su otišli na mini godišnji odmor koji će trajati do 14. studenog, zastupnici su u Saboru glasali o raspravljenim točkama, među kojima je i osnivanje još jednog Istražnog povjerenstva za Agrokor. Kako se i očekivalo, njegovo osnivanje nije izglasano. Za osnivanje su glasala 48 zastupnika dok ih je 74 bilo protiv.

- Znam da su mnogi bili na predstavljanju knjige i da su impresionirani onime što je Dalić rekla. Ali ja vas moram izbaciti iz iluzije. Nije došlo do kraja ortačkog kapitalizma nego je on nastavljen - poručio je SDP-ov Peđa Grbin misleći na promociju knjige Martine Dalić "Agrokor: Slom ortačkog kapitalizma" na kojoj su bila brojna lica iz Vlade, HDZ-a te političkog i gospodarskog života.

Njegov stranački kolega Gordan Maras poručio je vladajućima da skrivaju istinu oko toga što se dogodilo s Agrokorom.

- Milijune su zaradili vaši prijatelji, to im je omogućila vaša vlada. Zbog čega niste za povjerenstvo i zbog čega skrivate informacije? Dajte da građani čuju što je istina - rekao je.

HDZ-ov Branko Bačić istaknuo je kako bi osnivanje Istražnog povjerenstva bilo protuzakonito jer je za neka pitanja koje bi ono trebalo provjeravati otvoren sudbeni postupak.

- Ne može se osnovati povjerenstvo. A s druge strane ova priča koja se pokušava nametnuti kako je afera Hotmail bila protuzakonita nije točna. Savjetnici su koristili sredstva vjerovnika. Po kaznenoj prijavi, DORH je proveo izvide i nije bilo nezakonitosti - poručio je Bačić.

Podsjetimo, osnivanje Povjerenstva predložio je Most i odluku u saborsku proceduru uputilo s potpisima 16 zastupnika. Osnivanje još jednog Istražnog povjerenstva za Agrokor obrazložili su novim činjenicama i okolnostima nastanka lex Agrokor, posebno nakon afere Hotmail. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • ŠtangaŽelezni 31.10.2018.

    Zakon jasno kaže da se ono ne može osnovati ako je za neka pitanja koje bi ono trebalo provjeravati, otvoren sudbeni postupak i kaj tu nije jasno? E pa to da taj zakon nije isti za sve to NIJE JASNO aj bok

  • stoposto hrvat 31.10.2018.

    Sve vas na robiju TEŠKU poslati ....lopovi svi skupa oporba plaće jer nisu ni dio kolača dobili

  • POTPEC 31.10.2018.

    Pa čemu više laži. Vrlo dobro znamo da u saboru sjede ljudi koji su SAMO I IZRIČITO SAMO PLAĆENI da podižu ruku kako im izdajnička i vjerodostojna partija nalaže. U saboru ima jedva dvadesetak sabornika koji koliko toliko redovito prisustvuju sjednicama: Ostalo je plaćenička vojska.

Komentiraj...
Vidi sve komentare