To je to što me zanima!

Kidam nadesno: Evo kako su zastupnici reagirali na potres

Zbog potresa koji je 22. ožujka pogodio Zagreb, saborska je zgrada oštećena, zastupnici su tri tjedna zasjedali na drugoj lokaciji, a prošli su se tjedan vratili na Markov trg. Jutros su se uznemirili kad se zatreslo
Vidi originalni članak

Potres koji je pogodio Zagreb jutros osjetili su i saborski zastupnici. Dok je ministar Tomislav Ćorić bio za govornicom, zgrada Sabora, inače oštećena i u potresu prije mjesec dana, počela je podrhtavati. Prema snimci sa saborske televizije, najbolje reflekse ima predsjednik Sabora Gordan Jandroković, koji je odmah bio u stavu 'kidam nadesno'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ministar Ćorić je hitro skupio papire, ali se kulerski vratio za govornicu kao da se nije nimalo uznemirio, dok je Slaven Dobrović gledao u strop, pazeći da im nešto ne padne na glavu.

Kamere su zabilježile i reakciju saborskog zastupnika Hrvoja Zekanovića, koji se također prepao i naglo ustao kada se tlo zatreslo. 

S njegovom reakcijom su se malo našalili na portalu Srednja.hr i napisali: "Uvijek neugodne sekunde kada se lista imenik i pomisliš da će te profesor pozvati na usmeni..." 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Zekanović se brzo vratio na mjesto i mahao glavom dajući do znanja da potres nije bio šala.

VIDEO: NOVI POTRES Zagreb se opet trese: 'Snažno se osjetio u svim četvrtima'

Zbog potresa koji je 22. ožujka pogodio Zagreb, saborska je zgrada oštećena, zastupnici su tri tjedna zasjedali na drugoj lokaciji, a prošli su se tjedan vratili na Markov trg.

SEIZMOLOZI OBJASNILI Kako živjeti sa serijom malih potresa i koliko će biti česti?

Inače, u Saboru se jutros raspravljalo o zaštiti okoliša, a najgorljiviji je bio zastupnik Mosta i bivši ministar Slaven Dobrović.

- Stvar je u povezivanju, a to se ovdje uporno ne čini - ocijenio je u raspravi o prijedlogu da se Uredba EU o postojanim organskim  onečišćujućim tvarima, prenese u domaće zakonodavstvo.

Mi ćemo raspravljati o prenašanju obveza iz EU, danas kada bi situacija zahtijevala nešto posve drugo, a to je stavljanje politike zaštite okoliša i svih raspoloživih sredstava u funkciju trenutka, dakle  gospodarske krize i svih neispunjenih obveza, dodao je.

KAKO OSTATI PRIBRAN Ne dajte da vas zdrma: Kako se smiriti nakon ponovnih potresa

To se ne čini, nego se ovdje se ispravljaju zakonski akti, a potiho financiraju kojekakvi projekti koji su čiste klijentelističke prirode, poput centara za gospodarenje otpadom koji vrijede po pola milijarde kuna, bez obzira što ne mogu ispuniti zadaće koje imamo, rekao je Dobrović.

Idi na 24sata

Komentari 107

  • kamocemo- budala 25.04.2020.

    mnogi bi ovdje zbrisali lijevo naravno na stranu gdje nema izlaznih vrata zato su u corsokaku bez izlaza

  • 24.04.2020.

    Svi junaci...nikom ponikoše 😁

  • Ivy-69 24.04.2020.

    Nije smiješno.Potres nije šala.Vidjeli smo što se dogodilo prije mjesec dana.

Komentiraj...
Vidi sve komentare