To je to što me zanima!

'SAD će s Hrvatskom raditi na rješavanju globalnih problema'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić i američka državna tajnica zajedno su održale konferenciju za novinare u State Departmentu u srijedu navečer
Vidi originalni članak

Američka državna tajnica Hillary Clinton u srijedu je u Washingtonu istaknula kako je Hrvatska lider u jugoistočnoj Europi i punopravna članica transatlantske zajednice. Dodala je kako će SAD s Hrvatskom zajednički raditi na rješavanju globalnih problema. Clinton je kazala i kako SAD snažno podupiru brojne reforme koje je Hrvatska poduzela da postane punopravna članica transatlantske zajednice.

Ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić i američka državna tajnica zajedno su održale konferenciju za novinare u State Departmentu. 

- Zajednički rad na rješavanju preostalih problema ostaje trajan izazov i zato vam želim dobrodošlicu u State department - rekla je Clinton hrvatskoj ministrici. Pusić je zahvalila SAD-u na stalnoj pomoći u izgradnji funkcionalne države i društva, rješavanju problema i potpori Hrvatskoj na putu prema Europskoj uniji. Istaknula je kako je Hrvatskoj SAD pomagao od samog početka, javlja State Department.

Pusić pozvala Clinton na Croatian summit

Ministrica Pusić je za Dnevnik 3 HTV-a izjavila kako je s Hillary Clinton razgovarala o mogućnosti suradnje Hrvatske ne kao tutora, već kao suradnika i partnera susjedima u regiji i prenošenju iskustva. Istaknula je na Hrvatskoj svakako da povisi svoje standarde te da je važno spominjati američke partnere. 

Pusić je istaknula i kako je američki državnu tajnicu pozvala na Croatian summit, a na poziv joj još nije odgovorila. 

- Hillary Clinton je primila poziv za Croatian summit i interesirala se za datume, ali još nije odgovorila. Bilo bi lijepo da dođe, a vidjet ćemo kako će se to odvijati - rekla je Vesna Pusić.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • japanokinez 22.03.2012.

    U ovom bi slučaju, čisto usput, kad je Pusić već u AAAAAAAAAAAAAAAAmerici, trebalo organizirati Miss kukova, bokova, jahačih hlača, nazovi kako hočeš. Nepoznato je koja bi od njih dvije odnijela svijetsku titulu, al da su široke, široke su.

  • Car Mrgud 22.03.2012.

    Kolko je bilo novinara na konferenciji za novinare? Dvorana je sigurno bila premala da primi ogromnu količinu znatiželjnika sa željom da vide tesnu pussy,ničijom voljom izabranu spodobu u svrhu "ministrice vanjskih poslova erha"...

  • elielilamaazavtani 22.03.2012.

    Rješavanje globvalnih problema? Yes, thank you very much! Pa oni nemogu riješit probleme u ovoj u-srano-j državi, a kamo li da rješavaju svjetske probleme. Ova b-ahata b-aba Pusićka mi tako potiče izlučivanje želučane kiseline.

Komentiraj...
Vidi sve komentare