Obavijesti

News

Komentari 48

'SAD će s Hrvatskom raditi na rješavanju globalnih problema'

'SAD će s Hrvatskom raditi na rješavanju globalnih problema'
2

Ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić i američka državna tajnica zajedno su održale konferenciju za novinare u State Departmentu u srijedu navečer

VIDEO

Američka državna tajnica Hillary Clinton u srijedu je u Washingtonu istaknula kako je Hrvatska lider u jugoistočnoj Europi i punopravna članica transatlantske zajednice. Dodala je kako će SAD s Hrvatskom zajednički raditi na rješavanju globalnih problema. Clinton je kazala i kako SAD snažno podupiru brojne reforme koje je Hrvatska poduzela da postane punopravna članica transatlantske zajednice.

Ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić i američka državna tajnica zajedno su održale konferenciju za novinare u State Departmentu. 

- Zajednički rad na rješavanju preostalih problema ostaje trajan izazov i zato vam želim dobrodošlicu u State department - rekla je Clinton hrvatskoj ministrici. Pusić je zahvalila SAD-u na stalnoj pomoći u izgradnji funkcionalne države i društva, rješavanju problema i potpori Hrvatskoj na putu prema Europskoj uniji. Istaknula je kako je Hrvatskoj SAD pomagao od samog početka, javlja State Department.

Pusić pozvala Clinton na Croatian summit

Ministrica Pusić je za Dnevnik 3 HTV-a izjavila kako je s Hillary Clinton razgovarala o mogućnosti suradnje Hrvatske ne kao tutora, već kao suradnika i partnera susjedima u regiji i prenošenju iskustva. Istaknula je na Hrvatskoj svakako da povisi svoje standarde te da je važno spominjati američke partnere. 

Pusić je istaknula i kako je američki državnu tajnicu pozvala na Croatian summit, a na poziv joj još nije odgovorila. 

- Hillary Clinton je primila poziv za Croatian summit i interesirala se za datume, ali još nije odgovorila. Bilo bi lijepo da dođe, a vidjet ćemo kako će se to odvijati - rekla je Vesna Pusić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela