To je to što me zanima!

SAD imaju prvu Afromerikanku u kokpitu bojnog zrakoplova, trebalo im je više od stoljeća

Poručnica je probila i rasne i spolne 'zvučne zidove' pa zaradila čestitku svojih postrojbi: Bravo Zulu za Madeline Swegle koja je uspješno završila svoju obuku i iz taktičkog zračnog napada
Vidi originalni članak

Rosemary Mariner postale je, 1974., prva žena borbeni pilot u SAD-u, šest godina kasnije Brenda Robinson bila je prava Afroamerikanka koja je dobila Zlatna krila američkog ratnog zrakoplovstva, letjela je kao instruktorica i bila u kokpitu tijekom posebno važnih, VIP transporta

VIDEO: Tragedija, pad hrvatskog vojnog aviona

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Od srpnja 2020. Amerika ima prvu Afroamerikanku koja će biti i borbeni pilot. Kako Amerikancu kažu 'tactical jet pilot' je postala Madeline Swegle. I slika govori bezbroj riječi. Sreća i ponos. Ushit na licu poručnice Swegle:

Madeline je probila i rasne i spolne 'zvučne zidove' pa zaradila čestitku svojih postrojbi: 'Bravo Zulu za Madeline Swegle koja je uspješno završila svoju obuku i iz taktičkog zračnog napada'.

Poručnica Swegle obuku je završila na bojnim zrakoplovima tipa F/A-18E/F Super Hornet, F-35C Joint Strike Fighter i EA-18G Growler.

Javne čestitke uputile su joj i senatorica Elizabeth Warren i teniska legenda Billie Jean King. Američko ratno zrakoplovstvo postoji još malo pa 110 godina. Nakon debelo više od desetljeća sada ima i Afroamerikanku kao bojnu pilotkinju.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Borna.2 14.07.2020.

    Afroamerikankama je trebalo više od stojeća da pronađu jednu koja je sposobna završiti obuku za borbenog pilota. Koliko ih ima u Zmbabweu?

  • sexy_trubadur 14.07.2020.

    ma poslat cemo neku nasu na more mjesec dana ,,i imat cemo i mi ,,no problemo

  • 14.07.2020.

    Naše lete po šoping centrima!

Komentiraj...
Vidi sve komentare