To je to što me zanima!

SAD uzvratio Iraku nakon napada: 'Udari su usmjereni na milicije koje podržava Iran'

Udari dolaze samo nekoliko dana nakon što je američko osoblje u zračnoj bazi Al-Asad u Iraku ozlijeđeno u raketnom napadu
Vidi originalni članak

SAD su u utorak izvele zračne napade na milicije u Iraku koje imaju podršku Irana, nakon napada na američke snage, kazao je američki službenik za CNN.

Američki ministar obrane Lloyd Austin je rekao kako su udari bili usmjereni na tri objekta koje su koristili pripadnici skupine Kataib Hezbollah koju podržava Iran i druge grupacije povezane s Teheranom u Iraku.

ODMAZDA Iran je balističkim projektilima napao sjeverni Irak i Siriju

Udari dolaze samo nekoliko dana nakon što je američko osoblje u zračnoj bazi Al-Asad u Iraku ozlijeđeno u raketnom napadu. Iako je protuzračna obrana tada uspjela oboriti većinu rakete, neke su se ipak probile i pogodile bazu. 

Austin je u izjavi rekao da su udari "izravan odgovor na niz eskalirajućih napada na američko i koalicijsko osoblje u Iraku i Siriji" od strane milicijskih skupina koje podržava Iran.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • listovača 25.01.2024.

    Da li su USA političari Srbi? Jbt. kako se ponašaju i kakva im je retorika isti Srbi. Gdje jedan Amer živi tu je američka država. činjenica da od 196 članica UN u više od 150 su Ameri vojno prisutni. To govori sasvim dovoljno o njihovoj miroljubivosti. Da ih koja država poželi izbaciti sa svog teritorija odmah bi je napali sa svim što imaju.

  • Oksimoron_1 24.01.2024.

    Što se amera tiče tko koga na drugom kontinentu podržava ili opstruira? Naravno; mogu izreći svoja mišljenja, poslati protestne note, u UN izraziti svoje stavove....Ali, bombardirati zemlju, ljude, ubijati skupine za koje Oni, -ameri, tvrde da su ovo ili ono...Pa to nije normalno!

  • vasko 24.01.2024.

    Sve te milicije su stvorili sami Ameri.

Komentiraj...
Vidi sve komentare