To je to što me zanima!

SAD: Josipović predavao, a Sanader ipak nije došao

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Američki studenti i profesori željno su iščekivali dolazak odbjeglog hrvatskog premijera, no on nije došao na Sveučilište. Nije se javio niti diplomaciji
Vidi originalni članak

Predsjednik Ivo Josipović predavao je u petak na prestižnom sveučilištu Columbia u New Yorku. Govorio je o temi "Tranzicijskog pravosuđa i reakcijama Hrvatske i međunarodne zajednice na ratne zločine", a njegovo predavanje nije došao slušati Ivo Sanader koji boravi u SAD-u jer je dobio angažman na Sveučilištu. Josipović su ranije novinari pitali hoće li na njegovo predavanje doći odbjegli premijer, a predsjednik je odgovorio kako "nema kontakte ni dogovorene sastanke s gospodinom Sanaderom". Sanader se nije javljao Josipoviću kao ni hrvatskoj diplomaciji kao prošlog rujna kad je u New Yorku gostovao na Globalnom summitu kreativnog razvoja koji je organizirala Zaklada kanadske bogatašice Louise Blouin, piše Večernji list. Neki tamošnji profesori ističu kako bi Sanaderov dolazak bio znak poštovanja prema hrvatskom predsjedniku.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • user_27152 24.09.2010.

    boji se smaranader svoje sjene

  • user_27152 24.09.2010.

    boji se smaranader svoje sjene

  • Sofi 24.09.2010.

    Pa naravno da Sanader nije došao. U kakvoj je situaciji i bolje mu je izbjegavati sve ih Hrvatske, jer u svakome vidi prijetnju za svoju sigurnost tj. slobodu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare