To je to što me zanima!

SAD poručile Kini: Ukrali ste naše plovilo, vratite ga natrag

Kineska mornarica u četvrtak je zaplijenila američki istraživački dron u Južnom kineskom moru, i to baš kad se dron trebao vratiti na USNS Bowditch, brod za oceanografska istraživanja
Vidi originalni članak

SAD je Kini poslao službeni zahtjev za isporuku bespilotnog podvodnog drona koji im je zaplijenjen u međunarodnim vodama, kažu američki dužnosnici. 

Kineska mornarica u četvrtak je zaplijenila američki istraživački dron u Južnom kineskom moru. To se dogodilo baš kad se dron trebao vratiti na USNS Bowditch, brod za oceanografska istraživanja, prenosi BBC.

Dužnosnici kažu da je dron bio korišten za testiranje slanoće i temperature vode. 

- Ukrali su ga doslovce ispred očiju američke posade. USNS Bowditch je stao kako bi pokupio dva podvodna drona. U tom trenutku brod kineske mornarice, koji je pratio USNS Bowditch, stavio je u more mali brod koji je prišao do dronova, te je posada jednostavno uzela jednoga - rekao je za CNN dužnosnik američkog ministarstva obrane. 

Iako su preko radija poručili kineskom brodu da je dron američko vlasništvo, nisu dobili nikakav odgovor. Tek kasnije, kad se kineski vojni brod okrenuo, preko radija su samo kazali da nastavljaju sa svojim operacijama.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • Usora1 17.12.2016.

    mjere slanocu vode ? pa sto se bunite bezveze, evo kinezi vam bas zasolili a ako nastavite ceprkati gdje vam nije mjesto biti ce da ce vam i zabiberiti...

  • 17.12.2016.

    1, Kakve su ovo fore ? 2. Od kad se dron koristi za istraživanje temperature i slanoće ? 3. Što je vama ameri zadnje vrime napeto južno kinesko more ? 4. Što vas boli hurac koliko ima soli u bilo čijem moru ? 5. Ionako ste sve u svitu dobro prisolili i zapaprili, a što je prislano ni mački nije drago. Gonite doma i sa tim DRONOM mjerite kod sebe slanost.

  • Tommy Grdic 17.12.2016.

    Zasto amerikanci ulaze u tudje vode bez najave i odobrenja . sto su umisljeni da mogu radit sto oni hoce po svijetu . nema igranja sa Kinom

Komentiraj...
Vidi sve komentare