To je to što me zanima!

SAD: Prosvjedi se nastavljaju, novi marš ispred Bijele kuće...

Nastavljaju se prosvjedi nakon smrti Afroamerikanca Floyda. Ovaj put, prosvjed je održan ispred rezidencije Donalda Trumpa. Nezadovoljni i bijesni građani stvarali su otpor policiji
Vidi originalni članak

Prosvjedi nakon smrti Afroamerikanca Georgea Floyda kojem je policajac Derek Chauvin pet minuta koljenom pritiskao vrat, dok se ovaj nije opirao i na kraju je umro, proširili su se na cijelu zemlju.

POGLEDAJTE VIDEO: Prosvjedi u SAD-u

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ovaj put, prosvjednici su se odlučili za marš ispred Bijele kuće.

Prema procjenama, ispred Bijele kuće okupilo se oko 2000 ljudi. 

U rukama su držali različite natpise iskazujući ljutnju zbog smrti Floyda. 

 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • stis01 30.05.2020.

    Ma najveci problem amerike je da svak ima pravo kupit oruzje. Ta kupnja oruzja dovodi u opasne situacije predstavnike reda jel nikad ne znaju sto ocekivat pri intervenciji. Pa na kraju dobiju i ovakve agresivce na svojoj strani koji misle da ispravno postupaju. I onda dolazi do nepotrebne uporabe sile te veceg broja smrti od vatrenog oruzja.

  • zeljkopž 30.05.2020.

    Zašto su ti prosvjedi tolko masovni i zašto ne protestiraju samo crnci? Možda zato jer se u SAD ne živi samo kao na Beverly Hilsu, kao što gledamo na filmovima. Možda ipak i u toj bogatoj SAD ima siromašnih, potlačenih kojima treba samo iskra.

  • Borna.2 30.05.2020.

    Tko će onda biti kriv kada dobiju po lampi od policije? Policajac je uhićen i podiže se optužnica protiv njega. Zbog čega se i dalje prosvjeduje?

Komentiraj...
Vidi sve komentare