To je to što me zanima!

Razorni uragani poharali SAD: Pronašli bebu, bori se za život

Djevojčica (20 mjeseci) plavih očiju i kose pronađena je usred polja u Indiani. Hitno je intubirana jer je imala problema sa disanjem, stanje joj je i dalje kritično
Vidi originalni članak

U nizu snažnih tornada koji su pogodili u petak američke savezne države Indianu, Kentucky i Ohio, poginulo je najmanje 31 ljudi, javlja Reuters. Kasne zimske oluje u proteklih su tjedana dana odnijele najmanje 40 života.

No, vijest dana ipak je pronalazak 20-mjesečne djevojčice u kritičnom stanju usred polja u Indiani, u blizini Salema. Nitko ne zna ni kako je završila tamo, ni tko je uopće malena djevojčica plave kose i očiju. Djevojčica je hitno intubirana jer je imala problema sa disanjem, te je prevezena u dječju bolnicu u Louisvilleu gdje joj je stanje i dalje kritično. Nekoliko sati nakon pronalaska policija je ipak uspjela doći do njezine obitelji, javlja CNN.

Osim nje, u razornom uraganu  nestao je i devetogodišnjak iz Henryvillea, za kojim policija intenzivno traga.

Inače, prema nekim izvorima čak su 95 uragana pogodila SAD u petak. Pijavice su doslovce rasparale brojne obiteljske kuće, oštetile zatvor i razbacivale se automobilima diljem pogođenog područja. 

- Ne možemo pružiti otpor Majci prirodi u njezinom najgorem izdanju - rekao je Mitch Daniels, guverner Indiane.

Najteže su pogođena dva gradića u Indiani, Henryville i Marysville. U prvom je materijalna šteta ogromna, a drugi je gotovo sravnjen sa zemljom. 

Upozorenja na tornada u subotu su i dalje bila na snazi u Alabami, Kentuckyju, Tennesseeju i Indiani. Vlasti su objavile upozorenje da su svi koji se nađu na putu tornada "u iznimno opasnoj i po život opasnoj situaciji" i da odmah moraju potražiti zaklon.

Sezona tornada u SAD-u obično kreće početkom ožujka, a prošle je godine u njoj poginulo čak 550 ljudi, javlja Reuters.

Video tornada možete pogledati ovdje.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • mana83 03.03.2012.

    a nas su poharali razorni politicari i opet ostali bez icega posla , kuca , ma svega

  • IvanJakovcic 03.03.2012.

    Sve se vraća, sve se plaća!

  • ruxy012 03.03.2012.

    ljudi ostaju bez krovova nad glavom,dječica bez roditelja,roditelji bez djece... takve stvari treba znati,a ne dal Mia Begović ima pravo na gradski stan i zašto nemože u stan bivšeg... tužno... nadam se da će beba biti ok,i da će pronaći mališana...

Komentiraj...
Vidi sve komentare