To je to što me zanima!

SAD: U svibnju ćemo proglasiti kraj pandemije koronavirusa

Izvanrednu situaciju i krizu javnog zdravstva u zemlji zbog pandemije koronovirusa proglasila je 2020. tadašnja administracija predsjednika Donalda Trumpa, no Biden ju je stalno produljivao
Vidi originalni članak

Administracija predsjednika Joe Bidena dala je do znanja da će 11. svibnja proglasiti kraj zdravstvene krize uzrokovane covidom-19, tri godine nakon što je SAD uveo stroge epidemiološke mjere kako bi obuzdao širenje bolesti.

CAPAK OBJASNIO Objavili iz Svjetske zdravstvene organizacije: Pandemija nije gotova, još je globalna prijetnja

Izvanrednu situaciju i krizu javnog zdravstva u zemlji zbog pandemije koronovirusa proglasila je 2020. tadašnja administracija predsjednika Donalda Trumpa, no Biden ju je stalno produljivao, što je milijunima Amerikanaca omogućilo besplatno testiranje, cjepivo i lijekove protiv covida-19.

Ured Bijele kuće za upravljanje i proračun (OMB) je priopćio da izvanredno stanje uskoro ističe, ali će se produljiti do 11. svibnja i potom okončati.

'UPUMPAVA ORUŽJE' Kremlj: Joe Biden ima ključ za završetak ukrajinskog rata, ali ga ne koristi i bira drugačiji put'

S ukidanjem izvanredne zdravstvene krize, lijekovi i cjepiva više neće biti besplatni. Bijela kuća, prenose agencije, želi da ona ipak traje do 11. svibnja kako bi se bolnice, pružatelji zdravstvenih usluga i djelatnici u zdravstvu pripremili za niz promjena koje će uslijediti.

OMB je u zasebnom priopćenju dao do znanja da će Biden staviti veto na predloženi zakon u Kongresu koji bi ukinuo obavezna cijepljenja zdravstvenih djelatnika zaposlenih u nekim programima savezne vlade.

Republikanci koji drže većinu u Zastupničkom domu traže da se ne čeka svibanj za kraj pandemije i poručuju da se Bidenova administracija ne može više skrivati iza covida-19 kako bi trošila milijarde dolara novca poreznih obveznika na njihovu "nepopustljivu i radikalnu agendu".

RAT U UKRAJINI Biden odbio poslati F16 Ukrajini

Broj zaraženih u SAD-u pada, iako dnevno od covida-19 umire oko 500 ljudi, pokazuju vladini podaci.

Covid-19 je od početka 2020. do sredine 2022. bio treći vodeći uzrok smrti u SAD-u, no sada više nije niti u prvih pet "ubojica", kazali su savezni dužnosnici.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Zagorski tutlek 06.02.2023.

    A zašto tako brzo?

  • Miroslav J 31.01.2023.

    da nije bilo rusa i pušione u ukrajini sad bi već bili na 23 dozi i ss propusnicama ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare