News

Komentari 4

Kremlj: Joe Biden ima ključ za završetak ukrajinskog rata, ali ga ne koristi i bira drugačiji put'

Kremlj: Joe Biden ima ključ za završetak ukrajinskog rata, ali ga ne koristi i bira drugačiji put'

Moskva je često optuživala Washington da naređuje Ukrajini i da produljuje sukob opskrbljujući Kijev oružjem. Sjedinjene Države kažu da je Rusija svojom voljom pokrenula brutalan rat i da ga može završiti povlačenjem svojih snaga

Kremlj je u petak rekao da američki predsjednik Joe Biden ima ključ za završetak sukoba u Ukrajini usmjeravanjem Kijeva, ali da ga Washington do sada nije bio voljan upotrijebiti.

"Ključ kijevskog režima uglavnom je u rukama Washingtona", rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov novinarima na dnevnom brifingu.

"Sada vidimo da trenutni čelnik Bijele kuće... ne želi koristiti ovaj ključ. Naprotiv, on odabire put daljnjeg 'upumpavanja' oružja u Ukrajinu", dodao je.

Moskva je često optuživala Washington da naređuje Ukrajini i da produljuje sukob opskrbljujući Kijev oružjem. Sjedinjene Države kažu da je Rusija svojom voljom pokrenula brutalan rat i da ga može završiti povlačenjem svojih snaga.

Odnosi između dviju strana pali su na povijesno najnižu razinu tijekom prošle godine, a Sjedinjene Države su ovaj tjedan objavile da će isporučiti Ukrajini 31 napredni tenk M1 Abrams u vrijednosti od 400 milijuna dolara u nekoliko mjeseci.

Rusija kaže da bi svaka isporuka Abramsa bila bacanje novca jer bi "gorjeli" baš kao i drugi tenkovi u Ukrajini.

Najčitaniji članci