To je to što me zanima!

SAD upozorava Moskvu i Minsk u UN-u: Ne raspoređujte nuklearno oružje u Bjelorusiji

Sjedinjene Države upozorile su Rusiju i Bjelorusiju u četvrtak na UN-ovom forumu o kontroli naoružanja da ne raspoređuju nuklearno oružje na tlu ruskog susjeda i saveznika
Vidi originalni članak

"Svako pomicanje ruskog nuklearnog oružja u Bjelorusiju bilo bi vrlo provokativno i dodatno bi destabiliziralo regiju. Pozivamo Bjelorusiju da odbaci rusku politiku nuklearne prijetnje i zastrašivanja", rekla je američka izaslanica Aud-Frances McKernan na Konferenciji o razoružanju (CD), navodi se u izjavi američke misije.

Njezini komentari uslijedili su nakon što je Kijev na tom forumu sa sjedištem u Ženevi optužio Moskvu za "kršenje svih ključnih sporazuma o razoružanju".

ELEKTRANA ZAPOROŽJE Ruske snage se približile velikoj nuklearnoj elektrani u Ukrajini

Na referendumu u nedjelju u Bjelorusiji je prihvaćen novi ustav kojim se odobrava nuklearno oružje na bjeloruskom tlu u trenutku kad je bivša sovjetska republika postala baza za rusku vojnu operaciju, objavile su ruske novinske agencije.

Bjelorusija se nuklearnog oružja odrekla nakon raspada Sovjetskog Saveza 1991.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je na sastanku CD-a ranije ovog tjedna da je Kijev nastojao nabaviti nuklearno oružje i dodao da Moskva to treba spriječiti.

SAD: 'Putinova naredba o snagama nuklearnog odvraćanja je neprihvatljiva eskalacija'

Šef Međunarodne agencije za atomsku energiju Rafael Grossi rekao je novinarima u srijedu u Beču da nuklearni nadzornik UN-a ne raspolaže dokazima koji bi potkrijepili tvrdnju ruskog ministra.

"Za nas je to vrlo jasno. Nemamo nikakve informacije koje bi dovele u pitanje ukrajinsko poštivanje neširenja nuklearnog oružja", rekao je Grossi.

"Važno je reći... da nastavljamo našu (nuklearnu) zaštitnu operaciju i nemamo informacije da postoji bilo kakvo odstupanje materijala, bilo kakav neprijavljeni materijal ili aktivnosti koje vode razvoju nuklearnog oružja."

OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 2

  • paki789 03.03.2022.

    Kako vas nije sramota pre pocetka rata pretili ste Belorusiji preko Poljske i hteli da napravite obojenu revoluciju cak je jedan americki general reko da ce rokati Beloruse..Kasno ste se setili..Licemeri jedni..

  • 03.03.2022.

    Da vi možete vi bi već odavno bili u debelom sukobu sa Rusijom ali brine vas, bojite se kao i mi svi priznajte! Opet bi ovakvih huskanjem da se dokopate svoga cilja bez ispaljenog metka a da za vas ginu nevini ljudi. Znali ste vi odavno da ce ovo krenuti pa nikoga niste upozotili, sada se čudite kad je tiranin krenuo. Znali ste da podpaljujete već užareni fitilj kao i sada što ga podpaljujete. Sramite se i istok i zapad i sjever i jug, zar vam nije dosta žrtava vaših debilnih igrica. Nismo mi europljani vama živi štit između dvije poremećene glave/države. Kupite te vaše krame od oklopnjaka koje nam namecete da kupujemo kao članice natoa, vozite te avione koji ne moraju biti ni pogođeni da bi pali, povedite te svoje crvene neprijatelje kraj kipa slobode pa se tamo gađajte tim vašim joysticima✋

Komentiraj...
Vidi sve komentare