To je to što me zanima!

Sakupljač oldtimera kupio kombi i našao 1000 DEM

Za tisuću maraka se 2001. god. moglo dobiti 500 eura. Sada je vrijednost pala. Stari Volkswagen Ante Županović(33) kupio je za samo 100 eura
Vidi originalni članak

Ante Županović (33) prije tjedan dana je u zadarskom zaleđu kupio stari Volkswagenov kombi za samo 100 eura. Nakon nekoliko dana ispod sjedala našao je 1000 njemačkih maraka. Model T1 star je 65 godina, a u njegovo dvorište u Rogoznici doteglila ga je vučna služba. Ante je s prijateljima počeo rastavljati unutrašnjost kombija da provjeri koje će djelove još morati naručiti.
- Prijatelj Mladen Zec zavukao je ruku ispod sjedišta i među gomilom papira našao deset novčanica od sto maraka - priča Ante.
Markama se ne plaća od 2001. godine. Sretni Mladen svoj pronalazak izumrle valute prepričao je prijateljima uz roštilj i vino. Jedan od njih mu se ponudio da marke razmijeni u eure na skorašnjem povratku u Njemačku. Ante mu je dao marke, za koje se nada da će dobiti 300-tinjak eura. Nakon što mu stignu euri, Ante će prirediti pravu gozbu i počastiti svoje prijatelje.
- Jako sam lagano dobio novac, pa ću ga isto tako lagano i s guštom potrošiti - kaže strastveni sakupljač oldtimera Ante.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • COSA-NOSTRA 16.03.2009.

    Zašto će mu prika minjat pare u Njemčiji? Koliko znam, i u nas još minjaju. Mojoj je prijateljici bankarici neki lik donio punu šporku torbu maraka, priko 70 000 DM a šta je najsmišnije kad je tu staru torbetinu otvorio, svi su u banci pali u nesvist od smrada tufine hahahaha. Ko zna di je to bilo zakopano pa on našao... ljudi za života kriju pare čak i od sebe samih pa kad odapnu zna se pronać po čudnim mjestima. Valjda su pokojnici bili faraoni i vjerovali da će sve to odnit sa sobom hahaha... Pare su da se TROŠE!!!

  • mousezg 16.03.2009.

    Čovjek je profitira na nekoliko načina... ovakav kombi je nemoguće naći kod nas, a ako se nađe cijena mu je minimalno 3000 Eura...

  • đuro026 15.03.2009.

    to tile milišič sakrija ispod sica za miraz za kčer šta simuvraga odnija iz kuče

Komentiraj...
Vidi sve komentare