To je to što me zanima!

Sala za vjenčanja u Brodu prije i poslije: 'Ode sav moj trud...'

Sala za koju vlasnik kaže da je bez problema mogla primiti 600 gostiju u cijelosti je izgorjela, sav namještaj, kuhinja, šank i garderoba. Sve je izgorjelo ili nagorjelo i više nije upotrebljivo
Vidi originalni članak

U požaru koji je izbio u nedjelju navečer nešto iza 19 sati u Slavonskom Brodu potpuno je izgorjela sala za vjenčanja Matičević centra na Sjevernoj veznoj cesti u kojoj je stotine parova dosad počelo svoj zajednički život. Požar su svim raspoloživim sredstvima gasili vatrogasci JVP Slavonski Brod

Nakon više od četiri sata borbe s vatrenom stihijom koja je proždirala unutrašnjost, iza 23 sata stavili su vatru pod kontrolu. U ponedjeljak dopodne izvršen je očevid. 

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

'Nije bilo šanse ugasiti vatru'

– Nitko nije bio kod kuće kada je izbio požar. Netko je vidio da iz objekta izlazi dim i pozvao je Službu 112, vatrogasci, policija i nekolicina mojih prijatelja bili su brzo kod sale, i ja im se od srca zahvaljujem, no, vatra je već uzela maha i šanse da se ugasi bile su jako male, ali ti su ljudi nadljudskim naporima nastojali spasiti što se da spasiti i ja im se zahvaljujem. Još sam u velikom šoku, teško mi je pogledati u sve ovo. Sav trud moje obitelji i moj progutala je vatra, ali doživjeli smo i veće tragedije od ove, pa se nadam da ćemo se i nakon ovoga oporaviti – kroz suze je rekao Stjepan Matičević, vlasnik Matičević centra. 

Električni vod uzrok požara

Jedna od najljepših sala u Slavonskom Brodu za koju vlasnik kaže da je bez problema mogla primiti 600 gostiju, izvana dobro izgleda, puknulo je tek nekoliko stakala, no, unutrašnjost je u cijelosti izgorjela, sav namještaj, kuhinja, šank i garderoba.

Sve je izgorjelo ili nagorjelo i više nije upotrebljivo. 

- Očevidom je utvrđeno da je u kotlovnici probio jedan električni vod i on je prouzročio požar. Teško mi je bilo sve to gledati, ali i čitati komentare pojedinaca, koji imaju pravo na svoje mišljenje, spominjali su nekakva osiguranja i još neke gluposti. Nema tih novaca za koje bih namjerno uništio svoj trud i trud svoje obitelji. Sve ovo sam zajedno s njima i svojim deset prstiju stekao - rekao je Stjepan pokazujući žuljevite ruke, dodajući kako je u ovoj nesreći zahvalan Bogu da nitko nije nastradao. 

-  Pobijedili smo i teže nesreće, pa vjerujem da ćemo i ovu. Moram se malo sabrati i doći k sebi i onda ćemo odlučiti što dalje – kaže Stjepan i dodaje:

- Ja dok sam živ, naći ćemo neko rješenje, samo neka se smiri sve ovo oko korone. Ja uradim i ono što drugi misle da je nemoguće - kaže Stjepan i poručio je onima koji već imaju datum za vjenčanje da ne traže drugu lokaciju.

Vatra se vrlo brzo proširila u unutrašnjost punu tkanine i namještaja, stolova i stolica.

Vatrogasci su gasili požar s prednje i zadnje strane objekta, uložili su nadljudske napore da spase što je moguće, no, prema onome što se u ponedjeljak vidjelo šanse su za to bile male. 

Dodatne probleme gasiteljima pričinjavao i gusti dim kojeg je vjetar nosio na obližnje naselje. U promjeru od nekoliko kilometara osjetio se miris zapaljene plastike koji je gušio.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • 25.04.2020.

    "Osiguranje ce pokriti stetu" Sta vi mislite da ce osiguranje pokriti nastalu stetu na objektu? Koliko je novca, truda, vremena, znoja ulozeno u to sve. "Stedi se na majstorima" Da se stedilo na majstorima onda bi to BILA "KRCMA", a ne jedna od najljepsih dvorana u SB. Stvarno gadosti koje pisete. I da biznismeni kada tako nesto napravite u zivotu komentirajte. Do tada lp. TETAK SAMO JAKO

  • plugonja 22.04.2020.

    Vjerojatno je dobro osiguranje

  • jo2hn8ny 22.04.2020.

    Hoće to kada se štedi na pravim majstorima i materijalu (made in Kina).

Komentiraj...
Vidi sve komentare