To je to što me zanima!

Kod zatvora u kojem je Salah Abdeslam našli sumnjiv paket

Nekoliko sati nakon eksplozija u zračnoj luci i briselskom metrou na ulazu u zatvor Brugse pronađen je sumnjiv paket kojeg pregledava jedinica za eksplozive. Zabranjen je pristup zatvorskoj zgradi
Vidi originalni članak

Salah Abdeslam, glavnooptuženi za pariške napade, planirao je akcije i u Bruxellesu, otkrio je još u nedjelju belgijski ministar vanjskih poslova Didier Reyners.

- Prvi komentari Salaha Abdeslama  u subotu navečer su da se htio raznijeti eksplozivom na Stade de France, ali to nije učinio. Druga je informacija da je bio spreman učiniti nešto slično u Bruxellesu - rekao je Reynders prije dva dana na međunarodnom forumu u Bruxellesu u organizaciji američkog instituta Marshall.

- A to je možda i istina jer smo pronašli mnogo oružja, teškog oružja u prvim pretresima i pronašli smo novu mrežu oko Bruxellesa - rekao je ministar.

U utorak ujutro odjeknula je eksplozija na birselskom aerodromu Zaventem. Prema posljednjim informacijama poginulo je najmanje 17. Napad je djelo bombaša samoubojica. Prije eksplozije čuli su se pucnjevi i povici na arapskom jeziku.

Samo sat vremena kasnije odjeknula je eksplozija na postaji podzemne željeznice Maelbeek. Bruxellsko poduzeće za javni prijevoz Stib objavilo je da je u eksploziji u stanici podzemne željeznice Maelbeek u utorak ujutro poginulo 15 ljudi, 55 ih je ranjeno, od kojih je 10 u kritičnom stanju.

Napadi povezani s Abdeslamovim uhićenjem?

Vlasti u Bruxellesu i službeno su jutrošnje napade okarakterizirali kao akt terorizma. Neki mediji javljaju da su napadi povezani s uhićenjem Salaha Abdeslama.

Nekoliko sati nakon eksplozija u zračnoj luci i briselskom metrou na ulazu u zatvor Brugse pronađen je sumnjiv paket kojeg pregledava jedinica za eksplozive. Zabranjen je pristup zatvorskoj zgradi u krugu 200 metara te je evakuirano nekoliko obližnjih kuća. Pirotehičari su pregledom utvrdili da je predmet bezopasan i da je riječ o lažnoj uzbuni. 

Oko zatvora Brugse u kojem je Abdeslam ranije je poslano dodatno osiguranje, piše belgijski hln.be.

 

Podsjetimo, najtraženiji bjegunac i mozak terorističkih napada u Parizu uhićen je u petak navečer u Bruxellesu. 

Policijska akcija izvedena je u petak ranije nego što je bilo planirano zbog toga što su u medije iscurile informacije da je policija na tragu Abdeslamu odnosno da su otkriveni njegovi otisci prstiju u stanu u Bruxellesu u kojem je tri dana ranije izvedena racija. Unutar tri sata policija je okružila sumnjivu lokaciju u bruxelleskoj četvrti Molenbeeku i nakon nekoliko minuta dva bjegunca uhićena su.

U petak je, prema lokalnim medijima, policija presrela telefonski razgovor koji je potrdio da je Abdeslam u ulici Quatre-Vents u Molenbeeku.

Belgijska policija uhitila je ukupno pet osoba u akcijama u Molenbeeku u Bruxellesu  među kojima i tročlanu obitelj, muškarca i dvije žene, koji su ga skrivali.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • dom01 22.03.2016.

    oslobodi nas boze ovog zla sto se desava ,,,,,jos jedan krvavi uskrs ,,,,,strasno je ovo koliko ce teroristi pobiti nas Europljana ,zbog osvete za ovog ubojicu iz Pariza ,koji je uhicen ,,,,,,

  • koprc 22.03.2016.

    likvidirati. njega prvog i sve koje ulove.

  • CelaviOsvetnik 22.03.2016.

    i sta onda misliti o muslimanima nego da su ludi ljudi. od njih stahuje moderan svijet a uvijek ima netko ko ih brani. pa znam da nisu svi muslimani takvi ali evo sada poglavari muslimana u hrvatskoj belgiji njemackoj i svim zemljama di ih ima nek dignu glas i neka se ograde od terorizma.

Komentiraj...
Vidi sve komentare