Obavijesti

News

Komentari 34

Kod zatvora u kojem je Salah Abdeslam našli sumnjiv paket

Kod zatvora u kojem je Salah Abdeslam našli sumnjiv paket
1

Nekoliko sati nakon eksplozija u zračnoj luci i briselskom metrou na ulazu u zatvor Brugse pronađen je sumnjiv paket kojeg pregledava jedinica za eksplozive. Zabranjen je pristup zatvorskoj zgradi

VIDEO

Salah Abdeslam, glavnooptuženi za pariške napade, planirao je akcije i u Bruxellesu, otkrio je još u nedjelju belgijski ministar vanjskih poslova Didier Reyners.

- Prvi komentari Salaha Abdeslama  u subotu navečer su da se htio raznijeti eksplozivom na Stade de France, ali to nije učinio. Druga je informacija da je bio spreman učiniti nešto slično u Bruxellesu - rekao je Reynders prije dva dana na međunarodnom forumu u Bruxellesu u organizaciji američkog instituta Marshall.

- A to je možda i istina jer smo pronašli mnogo oružja, teškog oružja u prvim pretresima i pronašli smo novu mrežu oko Bruxellesa - rekao je ministar.

U utorak ujutro odjeknula je eksplozija na birselskom aerodromu Zaventem. Prema posljednjim informacijama poginulo je najmanje 17. Napad je djelo bombaša samoubojica. Prije eksplozije čuli su se pucnjevi i povici na arapskom jeziku.

Samo sat vremena kasnije odjeknula je eksplozija na postaji podzemne željeznice Maelbeek. Bruxellsko poduzeće za javni prijevoz Stib objavilo je da je u eksploziji u stanici podzemne željeznice Maelbeek u utorak ujutro poginulo 15 ljudi, 55 ih je ranjeno, od kojih je 10 u kritičnom stanju.

Napadi povezani s Abdeslamovim uhićenjem?

Vlasti u Bruxellesu i službeno su jutrošnje napade okarakterizirali kao akt terorizma. Neki mediji javljaju da su napadi povezani s uhićenjem Salaha Abdeslama.

Nekoliko sati nakon eksplozija u zračnoj luci i briselskom metrou na ulazu u zatvor Brugse pronađen je sumnjiv paket kojeg pregledava jedinica za eksplozive. Zabranjen je pristup zatvorskoj zgradi u krugu 200 metara te je evakuirano nekoliko obližnjih kuća. Pirotehičari su pregledom utvrdili da je predmet bezopasan i da je riječ o lažnoj uzbuni. 

Oko zatvora Brugse u kojem je Abdeslam ranije je poslano dodatno osiguranje, piše belgijski hln.be.

 

Podsjetimo, najtraženiji bjegunac i mozak terorističkih napada u Parizu uhićen je u petak navečer u Bruxellesu. 

Policijska akcija izvedena je u petak ranije nego što je bilo planirano zbog toga što su u medije iscurile informacije da je policija na tragu Abdeslamu odnosno da su otkriveni njegovi otisci prstiju u stanu u Bruxellesu u kojem je tri dana ranije izvedena racija. Unutar tri sata policija je okružila sumnjivu lokaciju u bruxelleskoj četvrti Molenbeeku i nakon nekoliko minuta dva bjegunca uhićena su.

U petak je, prema lokalnim medijima, policija presrela telefonski razgovor koji je potrdio da je Abdeslam u ulici Quatre-Vents u Molenbeeku.

Belgijska policija uhitila je ukupno pet osoba u akcijama u Molenbeeku u Bruxellesu  među kojima i tročlanu obitelj, muškarca i dvije žene, koji su ga skrivali.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca