To je to što me zanima!

'Salah, predaj se. Radije bi te vidjeli u zatvoru nego u grobu'

Bruxelles je i dalje na najvišem stupnju uzbune zbog moguće terorističke prijetnje. Vojska i policija patroliraju gradom, a i dalje traje međunarodni lov na Salaha...
Vidi originalni članak

Belgija je i u nedjelju u Bruxellesu zadržala najviši stupanj uzbune, koja indicira 'ozbiljnu i neposrednu' opasnost od terorističkog napada. Sigurnosne mjere stupile su na snagu usred međunarodnog lova na Salaha Adbeslama, osumnjičenog da je sudjelovao u organizaciji i provođenju terorističkih napada u Parizu. Za Salaha se vjeruje da je nakon napada, prešao granicu i došao u Belgiju. 

Abdeslamov brat, Mohamed, u nedjelju ga je ponovo javno pozvao da se dobrovoljno preda policiji.

 - Radije bismo ga vidjeli u zatvoru nego na groblju - rekao je Muhammed televizijskoj postaji RTBF, a prenosi NBC News.

Službenici opisuju Saleha, čiji se brat Brahim raznio u Parizu, kao iznimno opasnog.

Salah nije jedina prijetnja 

No, kada su belgijskog ministra unutarnjih poslova Jana Jambona upitali je li najviši stupanj uzbune na snazi samo zbog Saleha, on je kazao: 'Nažalost, nije'.

- To je prijetnja koja obuhvaća više od jednog čovjeka. Više stvari je u pitanju i zato smo aktivirali tolike snage - kazao je Jambon.

Naoružana vojska i policija patrolira cijelim Bruxellesom od subote, kada su dobili precizna upozorenja da bi grad mogao biti na udaru identičnih napada kao u Parizu. 

Bruxelles do daljnjeg na najvišem stupnju uzbune

Belgijski krizni centar priopćio je u nedjelju da će Bruxelles ostati do daljnjeg na najvišem, četvrtom, stupnju uzbune, dok je ostatak zemlje na trećem stupnju.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare