To je to što me zanima!

Isplanirao napad u Parizu: U Belgiji ga osudili na 20 godina

Vjeruje se da je Abdeslam, 28-godišnji Francuz, jedini preživjeli iz skupine terorista koji su orkestrirali napade diljem francuske prijestolnice u studenome 2015. godine
Vidi originalni članak

Salah Abdeslam, osumnjičeni za povezanost s terorističkim napadima u Parizu, proglašen je u ponedjeljak krivim pred belgijskim sudom za sudjelovanje u pucnjavi s policijom 2016. u Bruxellesu i osuđen je na 20 godina zatvora.

DŽIHADIST PRED SUDOM Abdeslam: Šutnja me ne čini zločincem, to je moja obrana

U središtu belgijskog predmeta protiv Abdeslama i još jednog muškarca, Sofiena Ayarija, je policijski pretres u ožujku 2016. tijekom kojeg je jedna osumnjičeni terorist, Mohamed Belkaid, ubijen a nekoliko policijskih časnika je ranjeno.

Abdeslam i njegov tuniški suučesnik Ayari proglašeni su krivima za pokušaj ubojstva policijskih časnika u terorističkom kontekstu i obojica su osuđena na 20-godišnje zatvorske kazne.

U PARIZU Napadač Abdeslam: 'Da sam to htio, bilo bi daleko više žrtava!'

Vjeruje se da je Abdeslam, 28-godišnji Francuz, jedini preživjeli iz skupine terorista koji su orkestrirali napade diljem francuske prijestolnice u studenome 2015. godine, u kojima je ubijeno 130 ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • hadred18 25.04.2018.

    Umjereni pobunjenik dobio kaznu zatvora od 20 godina, koja će kasnije bit smanjena upola, pa uz dobro vladanje za 5 do 6 godina je vanka, ako i toliko.

  • pizzamaster 23.04.2018.

    samo smrtna kazna bilo bi primjeran odgovor na zlocin koji je pocinjen.

  • etrange 23.04.2018.

    Samo 20 godina? Ove zapadne demokracije su otišle u krasan k...c! Dobro da nisu i na nekoliko godina zatvora osudili kakvog policijskog analitičara zato što na vrijeme nije skužio da je ovaj sklon terorizmu i da priprema krvoproliće.

Komentiraj...
Vidi sve komentare