To je to što me zanima!

Salmonela pronađena 67 puta: 'Nismo vas dužni obavijestiti'

Ove godine salmonela je u hrani pronađena 67 puta, no građani su doznali tek za posljednjih nekoliko slučajeva. Po zakonu nisu dužni o tome obavijestiti...
Vidi originalni članak

Od siječnja ove godine inspektori su u 67 uzoraka hrane otkrili prisutnost salmonele. Javnost nije obaviještena jer, kako kaže bivši ministar poljoprivrede Davor Romić, po zakonu nisu dužni obavijestiti, prenosi Dnevnik.hr.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić je najavio nove pojačane kontrole hrane.  On poručuje da želi istu kontrolu uvozne hrane kakva vrijedi i za domaće proizvođače, a s pojačanim kontrolama se nastavlja dok ne uvede red na tržištu. 

- Ne možemo uvoziti smeće iz stranih zemalja i prodavati to u Hrvatskoj po cijenama po kojima prodajemo. I sami potrošači se moraju zapitati zašto je nešto duplo jeftinije, a dolazi iz uvoza - kaže Tolušić.

Ove godine salmonela je u hrani pronađena 67 puta, no građani su doznali tek za posljednjih nekoliko slučajeva.

- Kada se radi o proizvodima koji su već skinuti s polica, odnosno ne nalaze se na tržištu, u takvim slučajevima se to samo registrira u sustavu, a inspekcije dalje provjeravaju cijeli sustav. U tom trenutku već nema utjecaja na one koji su konzumenti', kaže bivši ministar Davor Romić.

Idi na 24sata

Komentari 225

  • 25.11.2016.

    "poštovani" Davor Romić zasigurno nije obavijestio ni svoju ženu gdje kupovati meso jer je ne boji za svoju obitelj. Kakav je to gad da ne možeš vjerovati...gad!

  • pješčani sat 23.11.2016.

    Da dijete nije umrlo od salmonele,mi ne bi saznali što se prodaje na Hrvatskim policama!(nisu nas dužni obavijestiti)

  • Nboy 23.11.2016.

    Nije da žalim vrijeme dok smo bili u Jugi ali da se to tada desilo(a ne dešavalo) netko bi tucao kamen na golom otoku.Bilo je to vrijeme kad se znalo tko je gazda.nitko nije bez razloga dobio sankcije.Taman da ti je milicajac našao pregorenu žarulju bio si kriv što je nisi promjenio a ne danas svaki 3 auto ne radi ne samo kratko svjetlo već na istoj strani nema ni pozicije,stop svjetla od uopičajeno 3 često ne radi nijedno ili eventualno jedno stop svjetlo,vožnja u kontrasmjeru je već sasvim uobičajena kao i zkrčenje raskršća ,a vrludanje u koloni tj preticanje i to bez žmigavca je svakodnevna pojava.Ukradu milijarde i nitko ne završi doživotno u buksi.Da si tada zajebo nekog od onih na vrhu partije i ukrao više od njih onda bi najebo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare