To je to što me zanima!

Grad joj ne želi dati pomoć za trojke s posebnim potrebama

Sandra Herendić (38) iz Zagreba tražila je osobnog asistenta za svog sina Mihaela. U Poglavarstvu su joj rekli da on ima pravo na to, no Grad nema novaca da plati
Vidi originalni članak

Zgrožena sam i užasnuta time što država štedi na djeci kojoj treba pomoć. Imam trojke s posebnim potrebama. Imaju osam godina. Lorena ima cerebralnu paralizu, Mihael ima ADHD ili poremećaj hiperaktivnosti i pažnje, a Paulina ima višestruka oštećenja. Idu u školu prema redovnom programu, no nužna im je pomoć osobnog asistenta. Lorena je svog dobila, no Mihael nije. U Poglavarstvu su mi rekli da on ima pravo na asistenta, no Grad nema novca i jednostavno mu ga ne može platiti, ogorčena je Sandra Herendić (38) iz Zagreba.

Ona, ali i ravnatelj te svi djelatnici škole traže da Mihael dobije asistenta, no prema postojećim zakonskim propisima, vrlo je neizvjesno hoće li uspjeti u tome. Sandra je počela bitku za svoju djecu još prije njihova rođenja. Jako ih je željela. Sa suprugom Brunom ostala je trudna tek u četvrtom postupku izvantjelesne oplodnje.

- Iznenadili smo se kad smo čuli da nosim trojke, ali istodobno su nam se ispunili svi snovi. Bila sam jako sretna - prisjetila se Sandra. Carskim rezom na svijet su u 36. tjednu trudnoće došli mališani, za koje je od početka znala da imaju oštećenja. Uključili su ih u program vježbi u Specijalnoj bolnici Goljak.

- To je bilo jako teško razdoblje, no najgore je tek bilo pred nama. U prometnoj nezgodi prije tri godine poginuo mi je suprug - govori Sandra i zastaje tužnih očiju. Tišinu prekida tek dječji jecaj: “Tata...”. Težak udarac gotovo je dotukao mladu ženu. - Bruno je radio u Kontroli leta u zagrebačkoj zračnoj luci. Puno su mi pomogli, i još mi pomažu, njegovi prijatelji. Ljudski, ali i financijski. Oko 150 djelatnika Zračne luke potpisalo je da im se uzima 35 kuna ili više od plaće svakog mjeseca. Taj novac uplaćuju za potrebe moje djece - objasnila je zahvalna Sandra. Nakon suprugove smrti ostala je suočena s kreditima za kuću i automobil te nemogućnošću da se zbog bolesne djece vrati na posao djelatnice u videoteci.

- Nitko mi ne pomaže s djecom. Imam mamu, ali ona ima karcinom dojke i bila je na operaciji - objašnjava mlada majka dodajući odmah kako njoj zapravo i ne treba pomagati.

- Ne pitam se mogu li nešto i je li mi preteško. Zbog svoje djece moram ostati jaka. Uz tri osmijeha moja prekrasna mališana ja ne mogu biti nesretna - zaključila je Sandra.

Idi na 24sata

Komentari 118

  • Turist_1 24.10.2011.

    Glavno da ima za razne udruge u hercegovini.................stoka

  • queen of the night 24.10.2011.

    Ajmo sad svi na Grad... državu, Jacu, Bandića, predsjednika... itd... ali realno.... nirko od njih nije kriv šta su se djeca rodila bolesna... Zašto je ona pristala roditi kad je znala da će roditi trojke s posebnim potrebama.... Niko tome nije kriv sad... a sad ajmo svi pomagati... pa vi lupajte ,minuse....

  • MarianaBuzov 24.10.2011.

    ....katastrofa.....a sad kad budu izbori....imat će sa novca za reklamu...ma užas.....baš postanem bisna....

Komentiraj...
Vidi sve komentare