To je to što me zanima!

Šaman Luka Hodak izašao iz zatvora, poništili su optužnicu

Bivšeg HDZ-ova načelnika teretilo se da je novac za gradnju crkve potrošio na cijevi za vodovod, a 140.000 kuna poticaja na plaće zaposlenika Općine i komunalije
Vidi originalni članak

Vrhovni sud na slobodu je pustio šamana Luku Hodaka, bivšeg HDZ-ova načelnika ličke općine Saborsko, osuđenog za nenamjensko trošenje milijun kuna devedesetih godina. Objavio je to njegov odvjetnik Zvonimir Hodak dodajući da je Vrhovni sud zaključio da novac nije završio kod šamana, odnosno da je poništena presuda Općinskog suda u Ogulinu i Županijskog suda u Karlovcu, a cijeli slučaj vraćen je na novo suđenje.

Luka Hodak tako je u utorak slobodan išetao iz zatvora u Lipovici u kojem je bio lani od lipnja. Podsjetimo, bivši načelnik osuđen je na četrnaest mjeseci iza rešetaka jer je u vrijeme dok je bio HDZ-ov načelnik općine, od 1996. do 1999. godine, novac za gradnju crkve potrošio na cijevi za vodovod. Osim toga, 140 tisuća kuna poticaja za nasade jagoda potrošio je na plaće zaposlenika Općine i komunalije, a 50 tisuća kuna namijenjenih za pomoć svojim sumještanima za uređenje mjesne ambulante.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • PapaŠtrumpf 20.06.2012.

    Šaman? Mislite luđak? Defiinitivno sljedeća od velikih investicija u Hrvatskoj je proširenje na Vrapču.

  • mrki_5 20.06.2012.

    Kako se postaje šaman?

  • zdrawe 20.06.2012.

    prvo sad treba tuzit drzavu i oderat ih sa odstetom,,i to nek plati onaj koji je pokrenuo optuznice na osnovu "rekla-kazala" dok se takvih ne rijesi, nema nase sudstvo sta pricat..

Komentiraj...
Vidi sve komentare