To je to što me zanima!

Sami smo u razredu: 'Dok traje školski sat, Petri sam učiteljica, a na odmoru smo prijateljice'

Zbog sve većeg iseljavanja, u nekim područnim školama je samo jedan učenik. Učitelji su im maksimalno na raspolaganju. Obišli smo pet takvih škola. Neke učiteljice će u lipnju staviti ključ u bravu i postati višak
Vidi originalni članak

Stariji umiru, a mladi se sele. Doista tužna sudbina, jer gdje nema školskog zvona i dječjeg smijeha, nema ni budućnosti, a time ni života, govori nam učiteljica Svjetlana Mijatović, koja već 27 godina radi u područnoj Osnovnoj školi Ivana Viteza Trnskog u Sasovcu. Nekad je vodila četiri razreda, a posljednje tri godine u školu dolazi samo jedna učenica. Gabrijela Marčetić pohađa četvrti razred, a u peti će ići u matičnu školu u Novu Raču. S njom će školu napustiti i učiteljica Mijatović, koja će zadnji dan ove školske godine imati najteži zadatak u svom profesionalnom životu i staviti ključ u bravu trošne područne škole.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 2

  • Luna777 11.03.2023.

    Ovo je apsurd da postoji škola sa jednim đakom, jer škola isto košta sa jednim ili deset ili dvadeset učenika. Mislim da bi bilo jednostavnije da se to dijete vodi u najbližu školu, a da se im svi troškovi plate. Nema mi tu logičnosti, jer i učiteljica nije u potpunosti zadovoljna i ne daje svoj maksimum s jednim učenikom.  

  • Voxpopuli_7 11.03.2023.

    S jedne strane tužno, a s druge naravno apsurdno da učitelj dolazi zbog jednog đaka. Naravno da je logično da takve škole onda ne postoje, a opet - gdje nema škole, nema ni mladih obitelji, nema života. Ne mogu svi živjeti u velikim mjestima.Isto tako tim učiteljima nije lako predavati sve predmete i biti sami s učenikom, ali nije lako ni predavati u razredu sa 27, 28 đaka za istu placu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare