To je to što me zanima!

'Samo zlonamjernici kažu da Hvidra destabilizira ovu Vladu!'

HDZ-ov saborski zastupnik i predsjednik Hvidre Josip Đakić je nakon sastanka s premijerom Plenkovićem poručio kako će i dalje čekati odgovor DORH-a o sporosti procesuiranja ratnih zločina u Hrvatskoj
Vidi originalni članak

Iako su proteklih mjesec dana čelnici HVIDRA-e upućivali oštre poruke zbog izjava Milorada Pupovca, napadali ga pa čak poručivali i da HDZ treba raskinuti koaliciju sa SDSS-om, nakon sastanka s premijerom Andrejem Plenkovićem u ponedjeljak su ipak ublažili retoriku, ali i zahtjeve. 

- Ma nije uopće raskid koalicije bio upitan. Mi smo stajališta da su nacionalne manjine dobrodošle, a jasno da mi tražimo da se pojedinci koji čine štetu državi ispričaju, kažu da su pogriješili - istaknuo je predsjednik HVIDRA-e i HDZ-ov saborski zastupnik Josip Đakić. 

Na sastanku su, dodao je, izrazili zabrinutost zbog neodgovaranja DORH-a na njihov zahtjev da se pokrene istraga protiv Pupovca i ne očitovanja ima li u njegovim izjavama kaznenog djela ili ne, ali i zbog sporog procesuiranja ratnih zločina.

-  Dobili smo određene informacije koliko vukovarskih zločinaca je procesuirano i koliko je u postupku, iako smatramo da izvješće koje je DORH uputio u Sabor za 2018. ima svojih nedostataka o kojima ćemo razgovarati u budućnost. Sporost i neučinkovitost ne opravdava nikoga -  rekao je dodavši kako HVIDRA ima strpljenja. 

TOMISLAV KLAUŠKI To su 'produžene ruke' HDZ-a: Hvidra, Kaptol, šatoraši, sudovi

Najavio je i da će kao predsjednik saborskog Odbora za ratne veterane sazvati i tematsku sjednicu koja se tiče Milorada Pupovca i ratnih zločina, za što je dobio zahtjev.

- Zadovoljni smo sastankom, bio je u apsolutno normalnom tonu. Vlada je 'suport' svim udrugama pa tako i nama. Razumni su u pogledu onoga što smo mi tražili, oni su prvi osudili izjave Pupovca,  tako i danas razumiju naše nezadovoljstvo i inicijativu da i to raščistimo - istaknuo je Đakić te poručio da je uvjet razgovora s Pupovcem da se on ispriča za svoje izjave. 

Osvrnuo se i na navode da HVIDRA služi za destabilizaciju Vlade Andreja Plenkovića.

- Mislim da su to zlonamjernici koji to žele učiniti kako bi nanijeli štetu i premijeru, stranci, ali i HVIDRA-i. Plenković je sa svojom Vladom učinio puno dobrih koraka za Hrvatsku i zašto HVIDRA to ne bi ocijenila pozitivnim - rekao je istaknuvši kako se oni nisu sporili s Plenkovićem nego Pupovcem kao koalicijskim partnerom.

GLAVNI ODBOR HVIDRA: 'Mi tražimo istragu djelovanja Milorada Pupovca!'

- To su svi u Hrvatskoj osudili pa tako i mi. Možda smo mi bili malo žešći s obzirom da smo mi za ovu državu krvarili, pa onda možda imamo i pravo reći koju više - rekao je.

Na sastanku su bili i ministri branitelja Tomo Medved, unutarnjih poslova Davor Božinović te obrane Damir Krstičević.

- Održali smo radni sastanak i osnovni zaključak je da dijalog i razgovor nemaju alternative, o svim otvorenim pitanjima ćemo razgovarati - rekao je Medved.

Na pitanje je li on zadovoljan procesuiranjem ratnih zločina, ministar Medved je poručio da on osobno neće biti zadovoljan dok posljednji počinitelj teških kaznenih djela ratnih zločina u Hrvatskoj ne bude procesuiran.

Idi na 24sata

Komentari 108

  • dektiva3 09.10.2019.

    Hvidra destabilizira sve ne hadezeovske vlade,čim hdz izgubi vlast evo šatora i ostalih pogrda svojstvenih zadnjem talogu hr društva....

  • arimmer 08.10.2019.

    Kako je HVIDRA postala SUBNOR. Radi se o batinaskom dijelu HDZ-a sa iskljucivom svrhom zastite rezima. Ovaj rezim, bas kao i onaj prije njega, unistava Hrvatsku. SUBNOR i HVIDRA su se pretvorili u istu stvar: veteransku organizaciju za zastitu rezima. Kada netko kaze "HVIDRA", asocijacije su privilegije, HDZ i korupcija. Josip Djakic dostojno predstavlja ovu i ovakvu HVIDRU.

  • TITO LEGENDA HEROJ 08.10.2019.

    još jedna u moru bespotrebnih i besposličarskih udruga koje sišu novac

Komentiraj...
Vidi sve komentare