Obavijesti

News

Komentari 97

HVIDRA: 'Mi tražimo istragu djelovanja Milorada Pupovca!'

HVIDRA: 'Mi tražimo istragu djelovanja Milorada Pupovca!'
1

Glavni odbor HVIDR-e u ponedjeljak je ponovno pozvao državne institucije da istraže djelovanje čelnika SDSS-a Milorada Pupovca, jer drži da kontinuirano krši zakone, Ustav i Deklaraciju o Domovinskom ratu

VIDEO

- Smatramo da svi pred zakonom moramo biti jednaki, te da moramo odgovarati za svoje postupke, pa tako i Milorad Pupovac, za kontinuirano kršenje zakona, Ustava i Deklaracije o Domovinskom ratu. Ovim putem ponovo pozivamo nadležne institucije da rade svoj posao, te posebno pozivamo naše kolege branitelje i sve građane srpske nacionalnosti da osude postupke ovog profesionalnog Srbina, kao i njegove sramotne izljeve i govore mržnje prema hrvatskoj državi i svim njenim građanima, poručuje HVIDR-a.

Pokretanje videa...

05:48

Priopćenje, koje potpisuje predsjednik njezinog Glavnog odbora Josip Periša, uslijedilo je nakon intervjua slovenskom dnevniku "Delo” u kojem, ocjenjuje HVIDR-a, Pupovac nastavlja "sramotni niz uvreda i kleveta protiv Republike Hrvatske i njenih građana”.

Pupovca HVIDR-a opisuje kao potrčka srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića te ocjenjuje kako je iz njegovih izjava u intervjuu "potpuno razvidno da se radi o kontinuiranim ciljanim postupcima prizivanja duhova prošlosti i stigmatiziranja hrvatskih građana, uz poticanje na blaćenje vrijednosti Domovinskog rata i negiranje velikosrpske agresije, kojima se, bez ikakvih dosadašnjih zakonskih posljedica, krše hrvatski zakoni i Ustav, pod krinkom zaštite prava nacionalnih manjina”.

'Pupovac je zloćudni tumor na tijelu Hrvatske, zabrinuti smo'
'Pupovac je zloćudni tumor na tijelu Hrvatske, zabrinuti smo'

Pupovac dao pljusku svima koji misle da se ispričao

HVIDR-a drži da je takvo Pupovčevo djelovanje prava pljuska "svima onima koji su shvatili da se on navodno ispričao za zadnje izjave kada je, između ostalog, usporedio suvremenu Republiku Hrvatsku i režim NDH, za koje ga je prozvalo gotovo cjelokupno hrvatsko društvo”.

Sada je jasno, ocjenjuje HVIDR-a, da Pupovac uporno nameće nebulozne teme ustaštva u modernoj hrvatskoj državi i nastavlja s uvredama kada ističe da se u našem društvu 'generira ideologija mržnje'. A ustvari, navodi HVIDR-a, tu ideologiju "on osobno stalno generira, jer se svojim provokacijama promovirao u lažnog zaštitnika srpske manjine i glavnog sijatelja mržnje prema hrvatskom narodu”.

- Posebice je žalosno da takva osoba godinama predaje našoj djeci kao izvanredni profesor Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Odsjeka za lingvistiku, pa primjerice u ovoj akademskoj godini, ovaj deklarirani mrzitelj Hrvatske predaje upravo Hrvatski jezik i književnost - kolegij: Etika govorenja, te pozivamo navedeni Fakultet da se o tome očituje, poziva HVIDR-a.

'Kampanja u Hrvatskoj izrazito je desna, ali i protumanjinska'
'Kampanja u Hrvatskoj izrazito je desna, ali i protumanjinska'

Dodaje i da Pupovac "zadnjim izjavama 'da je protiv Srba izvršeno etničko čišćenje i kršenje međunarodnog prava', svjesno negira velikosrpsku agresiju i okupaciju hrvatskog teritorija, kao i oslobodilačke akcije hrvatske vojske, a osobito veličanstvenu vojnoredarstvenu akciju 'Oluja'”.

- Posebice ga boli utvrđivanje istine pred međunarodnim sudom u Haagu i oslobađanje naših pobjedničkih generala HV, budući da taj čin kao i ulazak RH u Europsku uniju navodi kao početak tzv. 'retrogradnih procesa' koji njega osobito smetaju, gdje opet proziva katoličko svećenstvo, desne udruge i hrvatske branitelje. A zaboravlja dijeliti lekcije ratnim huškačima iz redova srpske crkve i četnicima iz redova svoje stranke, koji i danas slobodno šetaju, smijući se svojim žrtvama, obiteljima poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, koji još uvijek traže posmrtne ostatke svojim najmilijih, kaže HVIDR-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"