To je to što me zanima!

Samohrana majka provalila u gradski stan u Zagrebu i uselila se. Sud: 'Ima pravo na dom'

Samohrana majka ima još dvoje djece koja su smještena u dječjem domu. Da bi došla živjeti kod nje, mora imati riješeno stambeno pitanje.
Vidi originalni članak

Grad Zagreb je, doznaje Telegram, tužio samohranu majku nakon što je ona sa sinom (5) provalila u stan u gradskom vlasništvu, promijenila bravu i uselila se.

Općinski sud je tužbu odbio. Navode da je riječ o ženi koja kao samohrana majka spada u socijalnu kategoriju građana. 

Spomenuta žena je zaposlena, ali je rekla da nije imala gdje živjeti. Ima još dvoje djece koja su smještena u dječjem domu. Da bi došla živjeti kod nje, mora imati riješeno stambeno pitanje.

JOŠ JE U BOLNICI Stanje curice iz Sinja još uvijek nepromijenjeno. Bulj: Roditelji su moji susjedi, svi su potreseni

– Iz navoda majke proizlazi da tvrdi kako bi iseljenjem izgubila jedino mjesto gdje može živjeti sa svojim maloljetnim djetetom, pa se stoga njeni navodi mogu smatrati isticanjem prigovora prava na dom - naveo je sud u nepravomoćnoj presudi i dodao:

- S druge strane radi se o jedinici lokalne i područne samouprave koja ne dokazuje nužnost iseljenja tuženice u smislu ekonomske nužnosti (prodaja stana ili davanje u najam po tržišnim uvjetima).

Idi na 24sata

Komentari 103

  • Gabbs 22.12.2023.

    Pustite je,ima još dvoje djece u domu,ko zna kakva je njena zivotna priča,mozda je to bio jedini nacin ..

  • kukutre 19.12.2023.

    Vjerojatno joj je to očajnički potez, kako drugačije protumačiti! Dvoje djece u domu jer nema gdje živjeti... treba vidjeti sve okolnosti. Samo znam da smo svi laki na obarači kritike....azilanti one horde muškaraca bez problema dobiju smještaj. Ima Hrvatska svojih gorućih problema koje treba riješavati. A azilanti u rikverc odakle su dovedeni i neka tamo rade i bore se za bolju budućnost u svojoj zemlji!

  • Medenko 18.12.2023.

    U gradu mora postojati odredjeni broj socijalni stanova, pogotovo za samohrane majke sa dijecom ali socijalna politika u HR je sve samo ne socijalna(u zapadnim zemljama se mora planirat izgradnja socijani stanova koji su povoljniji u cijeni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare