To je to što me zanima!

Sanader je ucjenjivao Janeza Janšu zbog trgovine oružjem

Nakon poslane depeše odnosi Hrvatske i Slovenije naglo su se promijenili. Janša, koji je do tada htio braniti granicu i oružjem, odjednom je bio spreman na arbitražu
Vidi originalni članak

Hrvatska je Sloveniji u lipnju 2007. zaprijetila da će objaviti dokumente s početka 90- tih godina vezanih za trgovinu oružjem, piše slovenska Mladina. List se poziva na depešu koju je tadašnji veleposlanik u Zagrebu, Milan Orožen Adamič poslao u Ljubljanu. Iz depeše je navodno vidljivo kako je Zagreb ucjenjivao Ljubljanu zbog nezakonite trgovine oružjem, iza koje je stajao bivši premijer Janez Janša.

Slovenski veleposlanik dokument je poslao neposredno nakon afere u kojoj je slovenska obavještajna služba SOVA prisluškivala premijera Ivu Sanadera. Također, tada su bili i zaoštreni odnosi zbog spora oko granice na Muri.

Nakon poslane depeše odnosi Hrvatske i Slovenije naglo su se promijenili. Janša, koji je do tada htio braniti granicu i oružjem, na sastanku sa Sanaderom na Bledu izjavio je kako su obje strane za rješavanje graničnog spora pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu, prenosi Večernji list.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • ljudi 03.09.2011.

    Ma, nije moguce da je slovenija takva. E, slovenci su najpametniji, hrvati su ljubomorni na slovence, pa ce ih cvikati.

  • glasna_1 03.09.2011.

    slovenija je kršila embargo,svjesno,da bi se mi imali čime braniti..pri tom su zaradili,pa naravno,ko je budala da zbog nekog krši međunarodni embargo,a da ne zaradi,ili da izgubi.....zaradili su svi koji su nam prodali oružje,pa niko nam ga nije poklonio...... i onda se nađe neko pametan,pa im time prijeti.....koji smo mi narod,koji smo mi dvoličnici...pri tom je nebitan janša,pa čak i sanader,u ovoj priči je odvratno koliko smo mi egocentričan narod,licemjeran...kako brzo zaboravljamo dobro,a loše ćemo pamtiti do pamtivjeka....sramota....

  • vexvg 03.09.2011.

    Lako se Vama zezati na račun Slovenske vojske. Znate u kakvoj bi bili neprilici da su poslali svoju ratnu mornaricu na nas? I to oba broda (Super Dvora MK-2 i Triglav 11)? Ili da su poslali na nas vojnike iz svojih 19 vojarni....svih cca 7500 vojnika. Ne bi se dobro proveli. Sva naša lovačka društva bi imala velikih problema zaustaviti tu "močno silo".

Komentiraj...
Vidi sve komentare